49 Esso-tankstations België in de verkoop

Het olieconcern ExxonMobil wil 49 Belgische Esso-tankstations verkopen. Het concern zegt een nieuw businessmodel te testen, waarbij ExxonMobil niet langer meer eigenaar zal zijn van de stations. Daarvoor wordt gezocht naar partners, zo meldt de krant De Tijd.

De betrokken stations zijn gesitueerd in Brussel en Henegouwen. Wanneer de test positieve resultaten oplevert, zou ExxonMobil mogelijk kunnen beslissen om het volledige Belgische netwerk van de hand te doen.

256 Tankstations

Het concern heeft in België een netwerk van 265 tankstations. ExxonMobil zou wel de bevoorrading van de stations voor zijn rekening blijven nemen. Het olieconcern spreekt zich voorlopig niet uit over een eventuele verkoop van het hele netwerk.

Lukoil

Het Israëlische Delek en het Russische Lukoil worden mogelijke kandidaten genoemd voor de overname van de Esso-stations.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

49 Esso-tankstations België in de verkoop | TankPro.nl

49 Esso-tankstations België in de verkoop

Het olieconcern ExxonMobil wil 49 Belgische Esso-tankstations verkopen. Het concern zegt een nieuw businessmodel te testen, waarbij ExxonMobil niet langer meer eigenaar zal zijn van de stations. Daarvoor wordt gezocht naar partners, zo meldt de krant De Tijd.

De betrokken stations zijn gesitueerd in Brussel en Henegouwen. Wanneer de test positieve resultaten oplevert, zou ExxonMobil mogelijk kunnen beslissen om het volledige Belgische netwerk van de hand te doen.

256 Tankstations

Het concern heeft in België een netwerk van 265 tankstations. ExxonMobil zou wel de bevoorrading van de stations voor zijn rekening blijven nemen. Het olieconcern spreekt zich voorlopig niet uit over een eventuele verkoop van het hele netwerk.

Lukoil

Het Israëlische Delek en het Russische Lukoil worden mogelijke kandidaten genoemd voor de overname van de Esso-stations.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.