Groen licht voor energiestation Green Planet

Geen tankstation maar een energiestation. Dat is de beste omschrijving van Nederlands grootste duurzame tankstation. Het heeft de naam Green Planet meegekregen en de afgelopen week is begonnen met het bouwrijp maken van het terrein bij het Drentse Pesse aan de A28 (Hoogeveen-Groningen).

Het Green Planet energiestation is in alle opzichten duurzaam. Het tankstation gaat zich vooral richten op duurzame brandstoffen als, biodiesel, bio-ethanol, E-85, E-10, pure plantaardige olie, aardgas en in de nabije toekomst biogas. Ook komen laadpunten voor elektrische scooters en auto’s

Om zelf het goede voorbeeld te geven zal het tankstation haar eigen energie opwekken met behulp van zonnecollectoren, windturbines, een koolzaadoliegenerator en gebruik van aardwarmte. De warmte van de aarde zal worden gebruikt om de wegen op het terrein te verwarmen, wat strooien van zout in de winter overbodig maakt.

Organisch

Het nieuwe tankstation wordt ook op een organische wijze vormgegeven dat aansluit bij het concept van Green Planet, om een optimale aansluiting met het omringende landschap te realiseren.

Er zullen uitsluitend duurzame bouwmaterialen worden toegepast en regenwater zal bijvoorbeeld direct worden teruggevoerd in de bodem. Voor dieren in de omgeving komen er zo nodig wildtunnels en wildbruggen.

Educatieve ruimte

Om de automobilist van al deze ontwikkelen op de hoogte te houden wordt zelfs een educatieve ruimte gebouwd. Hierin kunnen de laatste ontwikkelingen op duurzaam gebied op de voet worden gevolgd. Hiermee moet Green Planet naast het tanken een beleving worden voor de klant.

Initiatiefnemer Edward Poorten wil met Green Planet een bijdrage leveren aan een beter milieu:  “Het is van doorslaggevend belang dan iedereen inziet dat we echt iets moeten doen tegen de opwarming van de aarde. Het collectieve belang moet dienen boven het individuele belang.” Mocht het concept aanslaan dan wil Poorten de Green Planet energiestations ook in andere plaatsen realiseren.

Ombouw motoren

Green Planet gaat niet alleen klassieke en duurzame brandstof verkopen, maar richt zich ook op ombouw van motoren, om deze optimaal gereed te maken voor duurzame brandstof. Dit zal samen met de firma Bosch en Solar Oil Systems worden gerealiseerd. De Nederlandse overheid gaat het volledige project met bijna € 1 miljoen ondersteunen. Begin  2013 moet Green Planet zijn deuren openen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groen licht voor energiestation Green Planet | TankPro.nl

Groen licht voor energiestation Green Planet

Geen tankstation maar een energiestation. Dat is de beste omschrijving van Nederlands grootste duurzame tankstation. Het heeft de naam Green Planet meegekregen en de afgelopen week is begonnen met het bouwrijp maken van het terrein bij het Drentse Pesse aan de A28 (Hoogeveen-Groningen).

Het Green Planet energiestation is in alle opzichten duurzaam. Het tankstation gaat zich vooral richten op duurzame brandstoffen als, biodiesel, bio-ethanol, E-85, E-10, pure plantaardige olie, aardgas en in de nabije toekomst biogas. Ook komen laadpunten voor elektrische scooters en auto’s

Om zelf het goede voorbeeld te geven zal het tankstation haar eigen energie opwekken met behulp van zonnecollectoren, windturbines, een koolzaadoliegenerator en gebruik van aardwarmte. De warmte van de aarde zal worden gebruikt om de wegen op het terrein te verwarmen, wat strooien van zout in de winter overbodig maakt.

Organisch

Het nieuwe tankstation wordt ook op een organische wijze vormgegeven dat aansluit bij het concept van Green Planet, om een optimale aansluiting met het omringende landschap te realiseren.

Er zullen uitsluitend duurzame bouwmaterialen worden toegepast en regenwater zal bijvoorbeeld direct worden teruggevoerd in de bodem. Voor dieren in de omgeving komen er zo nodig wildtunnels en wildbruggen.

Educatieve ruimte

Om de automobilist van al deze ontwikkelen op de hoogte te houden wordt zelfs een educatieve ruimte gebouwd. Hierin kunnen de laatste ontwikkelingen op duurzaam gebied op de voet worden gevolgd. Hiermee moet Green Planet naast het tanken een beleving worden voor de klant.

Initiatiefnemer Edward Poorten wil met Green Planet een bijdrage leveren aan een beter milieu:  “Het is van doorslaggevend belang dan iedereen inziet dat we echt iets moeten doen tegen de opwarming van de aarde. Het collectieve belang moet dienen boven het individuele belang.” Mocht het concept aanslaan dan wil Poorten de Green Planet energiestations ook in andere plaatsen realiseren.

Ombouw motoren

Green Planet gaat niet alleen klassieke en duurzame brandstof verkopen, maar richt zich ook op ombouw van motoren, om deze optimaal gereed te maken voor duurzame brandstof. Dit zal samen met de firma Bosch en Solar Oil Systems worden gerealiseerd. De Nederlandse overheid gaat het volledige project met bijna € 1 miljoen ondersteunen. Begin  2013 moet Green Planet zijn deuren openen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.