Total bouwt 500 tankstations om in Frankrijk

Oliemaatschappij Total gaat in Frankrijk 500 tankstations ombouwen tot discountpompen. Door de ombouwoperatie wil Total de concurrentie aangaan met diverse grote Franse supermarkten. Deze supermarkten bieden benzine aan via aparte tankstations naast hun parkeerterreinen.

De supermarkten verkopen hun benzine vaak een paar centen goedkoper dan die van de bekende merktankstations. Nu al wordt ruim 60% van de benzine in Frankrijk verkocht via de supermarkten, meldt Profnews. De discountpompstations van Total komen dan ook alleen in stedelijke gebieden te staan en niet aan de tolweg of andere snelwegen.

Discountpompen

Het is de bedoeling dat de benzine bij de discountpompen straks maar een paar cent centimes duurder is dan bij de supermarkt. Daar staat tegenover dat bij de bemande discountstations toch dezelfde service wordt geboden als in een normaal benzinestation. Een proef van Total toont aan dat dit in de smaak valt bij de consument.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.