Kazachstan wil Nederlandse tankstations opkopen

De Kazachstaanse oliemaatschappij  KazMunaiGaz (KMG) heeft vergevorderde plannen om in Nederland tankstations op te kopen. KMG is de staatsoliemaatschappij van Kazachstan en met de productie van 13,3 miljoen vaten olie de op één na grootste olieproducent van het land. 

Raffinaderij

Manager Maret Salmenov van KMG kondigt in vakblad Pompshop aan dat de oliemaatschappij in West-Europa ‘een substantieel netwerk van tankstations’ wil opbouwen.

“Nederland is in onze ogen het beste land om hiermee te starten. Er is in Rotterdam een grote haven waar wij onze olie kunnen aanvoeren, waardoor wij hier echte Kazachstaanse benzine en diesel op de Europese markt kunnen brengen. Wij streven ernaar toegang tot een raffinaderij te krijgen.”

Verwerven

Tot KMG voldoende bekend is met de Nederlandse tankstationmarkt laat de oliemaatschappij zich begeleiden door de in deze branche gespecialiseerde adviseurs van PostmenBalm uit Amsterdam.

Samen met dit bureau is een acquisitieplan opgesteld voor het verwerven van Nederlandse tankstationlocaties. Vooralsnog maakt KMG niet bekend met welk merk zij de Nederlandse markt wil betreden.

Kantoor

KMG  beschikt in  een aantal Centraal- en Oost-Europese staten al over een netwerk aan tankstations. In Nederland heeft de oliemaatschappij een kantoor in het WTC in Amsterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Kazachstan wil Nederlandse tankstations opkopen”

matthijs|10.10.11|16:37

Ik ben benieuwd of ze zich in de markt willen zetten met onbemande pompen of dat ze ook tankshops willen gaan exploiteren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.