Aantal deelnemers Benzinedag verdrievoudigd

De Benzinedag die op 12 oktober in Antwerpen wordt gehouden blijkt qua aantal deelnemers nu al een succes te worden. Inmiddels hebben zich meer dan 100 deelnemers ingeschreven terwijl er nog twee weken te gaan zijn. Dat is het drievoudige van het aantal bezoekers van de eerste Benzinedag van vorig jaar.

Volgens initiatiefnemer Aart van Rooijen van BigBrother Security Systems is met de toegenomen aandacht aangetoond dat de branche behoefte heeft aan het uitwisselen van ideeën en concepten.

Pomphouders

“We doen veel zaken met pomphouders en merken dat de branche zich op een soort kantelpunt begeeft. Ga je verder als onbemand tankstation of wil je juist je concept als bemand tankstation gaan uitbreiden met een combinatie van diverse verkoopactiviteiten? Dat zijn de vragen die pomphouders zich stellen.”

Antwoorden

Het tankstation verandert en tegelijk veranderen de klanten en de manier waarop ze zich gedragen. Op de Benzinedag worden handvatten aangereikt hoe om te gaan met dit fenomeen. Daartoe zijn sprekers uitgenodigd die met praktische en concrete invalshoeken hun visie en ideeën uitdragen waar de kansen liggen voor de tankstationbranche.

“Denk daarbij aan de rol van social media. Veel pomphouders worstelen met de vraag hoe hierop in te gaan. Een ander vraagstuk is:  hoe kun je je trouwe klanten nog meer aan je tankstation binden?”

Klanten

“Veel pomphouders weten immers niet wie hun klanten zijn en waarom ze nu precies tanken en inkopen doen en hoe ze zich gedragen bij het desbetreffende tankstation. Dat alles kan in kaart gebracht worden waardoor de pomphouder zijn aanbod en communicatie meer en meer op die specifieke klant kan gaan richten.”

Vaste waarde

Als het aan Van Rooijen ligt moet de Benzinedag een vaste waarde worden in de branche en zeker jaarlijks terugkerend. “Mensen moeten niet denken dat dit een soort open dag van BigBrother is want dan slaan ze de plank mis. We willen met dit initiatief de dialoog in de branche aanzwengelen; partijen bij elkaar brengen en vakkennis uitwisselen.”

Delen

“Misschien dat een pomphouder in Rotterdam zijn collega in Gorinchem of Gent nog op een idee brengen. Door samen te delen kun je ook vermenigvuldigen. Dat is de boodschap.” De Benzinedag wordt op 12 oktober gehouden in bioscopencomplex Metropolis in Antwerpen en duurt van 10.30 uur tot 15.00 uur. Inschrijven kan eenvoudig op http://www.benzinedag.com.

Lees ook: Innovatie in marketing staat centraal op Benzinedag.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal deelnemers Benzinedag verdrievoudigd | TankPro.nl

Aantal deelnemers Benzinedag verdrievoudigd

De Benzinedag die op 12 oktober in Antwerpen wordt gehouden blijkt qua aantal deelnemers nu al een succes te worden. Inmiddels hebben zich meer dan 100 deelnemers ingeschreven terwijl er nog twee weken te gaan zijn. Dat is het drievoudige van het aantal bezoekers van de eerste Benzinedag van vorig jaar.

Volgens initiatiefnemer Aart van Rooijen van BigBrother Security Systems is met de toegenomen aandacht aangetoond dat de branche behoefte heeft aan het uitwisselen van ideeën en concepten.

Pomphouders

“We doen veel zaken met pomphouders en merken dat de branche zich op een soort kantelpunt begeeft. Ga je verder als onbemand tankstation of wil je juist je concept als bemand tankstation gaan uitbreiden met een combinatie van diverse verkoopactiviteiten? Dat zijn de vragen die pomphouders zich stellen.”

Antwoorden

Het tankstation verandert en tegelijk veranderen de klanten en de manier waarop ze zich gedragen. Op de Benzinedag worden handvatten aangereikt hoe om te gaan met dit fenomeen. Daartoe zijn sprekers uitgenodigd die met praktische en concrete invalshoeken hun visie en ideeën uitdragen waar de kansen liggen voor de tankstationbranche.

“Denk daarbij aan de rol van social media. Veel pomphouders worstelen met de vraag hoe hierop in te gaan. Een ander vraagstuk is:  hoe kun je je trouwe klanten nog meer aan je tankstation binden?”

Klanten

“Veel pomphouders weten immers niet wie hun klanten zijn en waarom ze nu precies tanken en inkopen doen en hoe ze zich gedragen bij het desbetreffende tankstation. Dat alles kan in kaart gebracht worden waardoor de pomphouder zijn aanbod en communicatie meer en meer op die specifieke klant kan gaan richten.”

Vaste waarde

Als het aan Van Rooijen ligt moet de Benzinedag een vaste waarde worden in de branche en zeker jaarlijks terugkerend. “Mensen moeten niet denken dat dit een soort open dag van BigBrother is want dan slaan ze de plank mis. We willen met dit initiatief de dialoog in de branche aanzwengelen; partijen bij elkaar brengen en vakkennis uitwisselen.”

Delen

“Misschien dat een pomphouder in Rotterdam zijn collega in Gorinchem of Gent nog op een idee brengen. Door samen te delen kun je ook vermenigvuldigen. Dat is de boodschap.” De Benzinedag wordt op 12 oktober gehouden in bioscopencomplex Metropolis in Antwerpen en duurt van 10.30 uur tot 15.00 uur. Inschrijven kan eenvoudig op http://www.benzinedag.com.

Lees ook: Innovatie in marketing staat centraal op Benzinedag.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.