Nog geen CAO-akkoord Tankstations en Wasbedrijven

De belangenverenigingen voor tankstationhouders , BOVAG en BETA, hebben een uiterst loonbod op tafel gelegd in CAO-onderhandelingen met de vakbonden. De verhoging is 2,85 % met een looptijd van twee jaar, waarbij een deel van de verhoging in 2012 zal plaatsvinden en het overige deel in 2013. De bonden zijn nog niet akkoord gegaan.

 

BETA, BOVAG en de vakbonden hebben op 14 september voor de derde keer met elkaar onderhandeld over een nieuwe CAO voor Tankstations en Wasbedrijven.

Uitgangspunt van BOVAG en BETA bij deze onderhandelingen is een CAO met een beperkt aantal aanpassingen op onderwerpen, gecombineerd met een verantwoorde loonsverhoging. Een akkoord is echter nog niet bereikt.

Lonen

Jos Kleiboer, onderhandelaar namens BOVAG, legt uit: “We hebben goed, maar scherp met elkaar gesproken. Op veel punten zitten werkgevers en de bonden dan ook dicht bij elkaar. De echte discussie spitst zich toe op de lonen en looptijd en daar zijn we nog niet uit.”

“BOVAG en BETA hebben een uiterste loonbod op tafel gelegd. Na dit bod hebben de vakbonden het overleg opgeschort. Op 12 oktober zal er een vervolgoverleg komen en horen wij de reactie van de vakbonden.”

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nog geen CAO-akkoord Tankstations en Wasbedrijven | TankPro.nl

Nog geen CAO-akkoord Tankstations en Wasbedrijven

De belangenverenigingen voor tankstationhouders , BOVAG en BETA, hebben een uiterst loonbod op tafel gelegd in CAO-onderhandelingen met de vakbonden. De verhoging is 2,85 % met een looptijd van twee jaar, waarbij een deel van de verhoging in 2012 zal plaatsvinden en het overige deel in 2013. De bonden zijn nog niet akkoord gegaan.

 

BETA, BOVAG en de vakbonden hebben op 14 september voor de derde keer met elkaar onderhandeld over een nieuwe CAO voor Tankstations en Wasbedrijven.

Uitgangspunt van BOVAG en BETA bij deze onderhandelingen is een CAO met een beperkt aantal aanpassingen op onderwerpen, gecombineerd met een verantwoorde loonsverhoging. Een akkoord is echter nog niet bereikt.

Lonen

Jos Kleiboer, onderhandelaar namens BOVAG, legt uit: “We hebben goed, maar scherp met elkaar gesproken. Op veel punten zitten werkgevers en de bonden dan ook dicht bij elkaar. De echte discussie spitst zich toe op de lonen en looptijd en daar zijn we nog niet uit.”

“BOVAG en BETA hebben een uiterste loonbod op tafel gelegd. Na dit bod hebben de vakbonden het overleg opgeschort. Op 12 oktober zal er een vervolgoverleg komen en horen wij de reactie van de vakbonden.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.