Mannen drinken en vrouwen stressen in de auto

Nederlandse mannelijke automobilisten rijden vaker (13%) met een borrel op dan hun vrouwelijke collega’s. Vrouwen achter het stuur voelen zich vaker angstig op de weg (22%). Dat zijn enkele conclusies uit het onderzoek dat in opdracht van Goodyear onder 625 automobilisten is gehouden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen hun rijvaardigheid hoger inschatten (40%) dan de gemiddelde Nederlander. Vrouwen (21%) stellen zich op dat punt bescheidener op.

Veiliger

Mannen zijn dus zekerder achter het stuur. Maar rijden ze ook veiliger? Veel meer dan vrouwen kruipen mannen wel eens met alcohol achter het stuur. Bovendien vindt de helft van de Nederlandse weggebruikers jonge mannen het grootste gevaar op de weg. Bijna niemand (2%) vindt jonge, vrouwelijke automobilisten gevaarlijk.

Muziek

Eén derde van de Nederlanders geeft aan dat muziek hun rijstijl beïnvloedt. 40 Procent van deze groep zegt harder te gaan rijden door luide, harde of goede muziek.

Toch roept muziek ook wisselende reacties op onder deze mensen: meer mannen (15%) dan vrouwen (6%) geven aan rustiger/langzamer te gaan rijden bij rustige muziek. Bij harde muziek zijn er nauwelijks verschillen.

Asociaal

De Nederlandse automobilist stoort zich op de weg vooral aan asociaal en agressief rijgedrag (53%), bumperkleven (51%), geen richtingaanwijzer gebruiken en onnodig links rijden (beide 29%).

Seksuele handelingen

Slechts 12% van de Nederlandse ondervraagden schaamt zich voor handelingen in de auto. Daarvan schaamt twee procent van de mannelijke ondervraagden zich voor seksuele handelingen tijdens het rijden. Vrouwen(17%, mannen 0%) zeggen zich wel te schamen voor vloeken in de auto.

Neuspeuteren

Nederlandse heren schamen zich voor asociaal rijden (14%, vrouwen 0%). Bijna 40 procent van diegenen die zich schamen, generen zich het meest voor neuspeuteren.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.