Pomphouders leren van elkaar op Benelux Benzinedag

De tweede Benelux Benzinedag moet een uitwisseling worden van frisse ideeën en ervaringen tussen tankstation-ondernemers, dealers en retailers uit de drie betrokken landen. De Benzinedag wordt georganiseerd door BigBrother Security Systems en vindt plaats op 12 oktober in het bioscoopcomplex Metropolis in Antwerpen.

BigBrother organiseerde vorig jaar voor het eerst met succes de Benzinedag. Volgens Initiatiefnemer Aart van Rooijen van BigBrother ligt er een schat aan kennis bij verschillende participanten binnen de branche maar wordt die amper gedeeld.

“Dit grensoverschrijdend evenement waarop we Nederlandse en Belgische tankstationhouders samenbrengen is uniek. We willen ze nieuwe inzichten meegeven en de kans geven hun visie hierop meteen te toetsen met mede-ondernemers.”

Cultuurverschillen

Als voorbeeld van de cultuurverschillen wijst Van Rooijen op het feit dat in België sinds jaar en dag met een tankpas buiten kan worden getankt, terwijl in Nederland betaalterminals buiten aan de bemande pomp niet overal vanzelfsprekend zijn. ” In Nederland zijn we dan weer beter in het totaalconcept van het tankstation. Ondernemers kunnen wat dat betreft echt van elkaar leren.”

Thema

De Benzinedag 2011 behandelt als centrale thema “Een beter rendement dankzij innovatieve marketing”. Ook hierin valt volgens Van Rooijen nog een slag te maken. “Kijk bijvoorbeeld maar naar Social Media. Sommige pomphouders twitteren anderen staan op facebook maar een echte lijn valt te niet te ontdekken. We zullen op de Benzinedag uitgebreid stilstaan bij het toepassen van innovatieve marketing tools als Social Media.”

Weblink

Om zo veel mogelijk respons uit de branche te garanderen komt BigBrother binnenkort met een weblink waarop tankstationhouders zich kunnen inschrijven voor de tweede Benelux Benzinedag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.