Beeldmateriaal ‘goedkope’ bewakingscamera vaak slecht

Het beeldmateriaal van bewakingscamera’s in Nederland is vaak van een bedenkelijk niveau en onbruikbaar voor justitie. Vanwege de povere kwaliteit staan criminelen meestal schimmig op de bewakingsbeelden en kunnen zelfs autotype’s en kentekenplaten niet worden herkend. 

Ron Looije van de Raad van Korpschefs zegt in het AD dat de kwaliteit van het beeldmateriaal van overvaller vaak ’tenenkrommend’ is. “Met dergelijk beeldmateriaal kunnen we als bewijslast niet zo veel.”

Looije denkt dat de verscheidenheid van camera-systemen de kwaliteit mede bepaald. Ook worden camera’s nogal eens verkeerd opgehangen. Hij zou het liefst zien dat er een keurmerk komt waarmee een bepaalde ondergrens van kwaliteit wordt gewaarborgd. “Maar we kunnen bedrijven hiertoe niet dwingen.”

Big Brother

Volgens Bob Dijkman van Big Brother Security Systems is camerabewaking vaak de sluitpost bij pomphouders. “Voor een ondernemer is een goed en up-to-date camerabewakingssysteem minder belangrijk dan bijvoorbeeld die nieuwe toonbank.

Als de groothandel dan een camera-pakketje aanbiedt voor een paar honderd euro is dat vaak interessanter, maar van enige kwaliteit is dan niet te spreken.” Big Brother voorziet in de Benelux meer dan 1000 tankstations van professionele camerabewaking met uitstekende beeldkwaliteit.

Subsidie

Tankstation-houders met minder dan tien man personeel kunnen in aanmerking komen voor subsidie als het om het aanbrengen van veiligheidsmaatregelen gaat.

Daarvoor is wel een onafhankelijke veiligheidsscan verplicht, waarvan de kosten (350 euro) vrijwel geheel worden vergoed.

Economische Zaken

Het ministerie van Economische Zaken vergoedt ook aanpassingen van bewakings-systemen tot een maximum van 700 euro. Slachtoffers van overvallen kunnen hier bovenop nog eens 1000 euro subsidie krijgen voor het verbeteren van de veiligheid in om hun bedrijf.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beeldmateriaal ‘goedkope’ bewakingscamera vaak slecht | TankPro.nl

Beeldmateriaal ‘goedkope’ bewakingscamera vaak slecht

Het beeldmateriaal van bewakingscamera’s in Nederland is vaak van een bedenkelijk niveau en onbruikbaar voor justitie. Vanwege de povere kwaliteit staan criminelen meestal schimmig op de bewakingsbeelden en kunnen zelfs autotype’s en kentekenplaten niet worden herkend. 

Ron Looije van de Raad van Korpschefs zegt in het AD dat de kwaliteit van het beeldmateriaal van overvaller vaak ’tenenkrommend’ is. “Met dergelijk beeldmateriaal kunnen we als bewijslast niet zo veel.”

Looije denkt dat de verscheidenheid van camera-systemen de kwaliteit mede bepaald. Ook worden camera’s nogal eens verkeerd opgehangen. Hij zou het liefst zien dat er een keurmerk komt waarmee een bepaalde ondergrens van kwaliteit wordt gewaarborgd. “Maar we kunnen bedrijven hiertoe niet dwingen.”

Big Brother

Volgens Bob Dijkman van Big Brother Security Systems is camerabewaking vaak de sluitpost bij pomphouders. “Voor een ondernemer is een goed en up-to-date camerabewakingssysteem minder belangrijk dan bijvoorbeeld die nieuwe toonbank.

Als de groothandel dan een camera-pakketje aanbiedt voor een paar honderd euro is dat vaak interessanter, maar van enige kwaliteit is dan niet te spreken.” Big Brother voorziet in de Benelux meer dan 1000 tankstations van professionele camerabewaking met uitstekende beeldkwaliteit.

Subsidie

Tankstation-houders met minder dan tien man personeel kunnen in aanmerking komen voor subsidie als het om het aanbrengen van veiligheidsmaatregelen gaat.

Daarvoor is wel een onafhankelijke veiligheidsscan verplicht, waarvan de kosten (350 euro) vrijwel geheel worden vergoed.

Economische Zaken

Het ministerie van Economische Zaken vergoedt ook aanpassingen van bewakings-systemen tot een maximum van 700 euro. Slachtoffers van overvallen kunnen hier bovenop nog eens 1000 euro subsidie krijgen voor het verbeteren van de veiligheid in om hun bedrijf.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.