‘Van koude sanering tankstations is geen sprake’

 ‘Van een koude sanering onder de tankstations in Nederland is geen sprake. Pomphouders hebben het niet altijd makkelijk maar van het feit dat er veel bedrijven op omvallen zouden staan, heb ik nog niets vernomen.”

Voorzitter Ewout Klok van de Belangenvereniging voor Tankstations (Beta) is enigszins verbaasd over een bericht dat deze week De Telegraaf plaatste. Door de komst van de zuinige auto zouden binnen vijf jaar een fors aantal pomphouders hun deuren moeten gaan sluiten.

Tankstations

‘ Hier klopt niets van. Er zijn geen bewijzen of rekenmodellen op losgelaten als dat al mogelijk zou zijn.”, zegt Klok. Volgens hem kan het bericht rechtstreeks naar het land der fabelen.

Olieprijzen

De voorzitter wijst erop dat de pomphouder er door de stijgende olieprijzen ook niet beter van wordt. “De vaste marge blijft 8 cent of de prijzen nu stijgen of dalen”. Nederland telt in totaal 4200 tankstations, waarvan 3100 onbemand en 1100 bemand.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.