ecostation

Eco-tankstation Tilburg mix van heden met verleden

Het nog te bouwen eco-tankstation in Tilburg moet het verleden met het heden gaan combineren. De laatste technische hoogstandjes op gebied van verantwoord ondernemen moeten hand in hand gaan met ouderwetse persoonlijke service tot aan het autoportier.

De Tilburgse ondernemer Jan van Beurden (55) vindt de tankstations van vandaag maar een beetje saai. Een overkapping met daaronder een vierkant gebouw een paar pompen en dat is het dan. Ook de service aan de klant kant beter volgens hem.

Als een telg uit een oud pomphoudersgeslacht gaat hij het daarom allemaal anders doen in de wijk Reeshof in Tilburg waar in de zomer van 2012 het ecologisch tankstation moet komen.

Windmolens

Het nieuwe tankstation moet vrijwel zelfvooorzienend zijn in de energiebehoefte. Dat houdt in dat op het dak zonnepanelen en windmolens komen en dat er groene stroom wordt afgenomen. Het milieu zal verder worden gespaard door de aanleg van veel groen rondom het tankstation en het gebruik van milieubewuste bouwmaterialen.

Het eco-station krijgt een kleine shop met alleen de basis-ingrediënten in de schappen. Spaaracties leiden niet tot een setje handdoeken of een servies maar komen uit op een knijpkat , fiets dan wel een treinreis.En als het aan de ondernemer ligt komt er naast de acht reguliere pompen en een opslagtank voor biodiesel, ook een oplaadpaal voor elektrische auto’s.

Service

Buiten de hang naar vernieuwing wil Van Beurden een stap terug zetten in de tijd als het om serviceverlening gaat. “Ik wil het tankstation zowel bemand als onbemand laten opereren. De openingstijden zijn van 07.00 uur tot 23.00 uur. Tussen 11.00 uur en 18.00 uur kunnen klanten kiezen om persoonlijk te worden geholpen.

“Dan komt er dus inderdaad iemand die voor je tankt, de ruiten even doet en waar je een praatje mee kunt maken.  Je hoeft, net als vroeger, de auto niet meer uit en rekent af bij de pompbediende met de geldtas.” Deze extra service zal de klant wel in de literprijs terugzien. 

Van Beurden denkt in dat geval aan een verhoging van de literprijs van twee tot vijf eurocent. ”Het personeel moet tenslotte ook worden betaald. Ik denk dat veel ouderen het er wel voor over zullen hebben.”

Fred Kramer

Iecostation2

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eco-tankstation Tilburg mix van heden met verleden | TankPro.nl
ecostation

Eco-tankstation Tilburg mix van heden met verleden

Het nog te bouwen eco-tankstation in Tilburg moet het verleden met het heden gaan combineren. De laatste technische hoogstandjes op gebied van verantwoord ondernemen moeten hand in hand gaan met ouderwetse persoonlijke service tot aan het autoportier.

De Tilburgse ondernemer Jan van Beurden (55) vindt de tankstations van vandaag maar een beetje saai. Een overkapping met daaronder een vierkant gebouw een paar pompen en dat is het dan. Ook de service aan de klant kant beter volgens hem.

Als een telg uit een oud pomphoudersgeslacht gaat hij het daarom allemaal anders doen in de wijk Reeshof in Tilburg waar in de zomer van 2012 het ecologisch tankstation moet komen.

Windmolens

Het nieuwe tankstation moet vrijwel zelfvooorzienend zijn in de energiebehoefte. Dat houdt in dat op het dak zonnepanelen en windmolens komen en dat er groene stroom wordt afgenomen. Het milieu zal verder worden gespaard door de aanleg van veel groen rondom het tankstation en het gebruik van milieubewuste bouwmaterialen.

Het eco-station krijgt een kleine shop met alleen de basis-ingrediënten in de schappen. Spaaracties leiden niet tot een setje handdoeken of een servies maar komen uit op een knijpkat , fiets dan wel een treinreis.En als het aan de ondernemer ligt komt er naast de acht reguliere pompen en een opslagtank voor biodiesel, ook een oplaadpaal voor elektrische auto’s.

Service

Buiten de hang naar vernieuwing wil Van Beurden een stap terug zetten in de tijd als het om serviceverlening gaat. “Ik wil het tankstation zowel bemand als onbemand laten opereren. De openingstijden zijn van 07.00 uur tot 23.00 uur. Tussen 11.00 uur en 18.00 uur kunnen klanten kiezen om persoonlijk te worden geholpen.

“Dan komt er dus inderdaad iemand die voor je tankt, de ruiten even doet en waar je een praatje mee kunt maken.  Je hoeft, net als vroeger, de auto niet meer uit en rekent af bij de pompbediende met de geldtas.” Deze extra service zal de klant wel in de literprijs terugzien. 

Van Beurden denkt in dat geval aan een verhoging van de literprijs van twee tot vijf eurocent. ”Het personeel moet tenslotte ook worden betaald. Ik denk dat veel ouderen het er wel voor over zullen hebben.”

Fred Kramer

Iecostation2

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.