Sigaretten

Pomphouder ziet marge op tabak weer verbeteren

De pomphouder heeft de marge op tabak zien verbeteren. Dat meldt Ewout Klok uit Hoogeveen, voorzitter van de Belangenvereniging Tankstations (Beta). De introductie van sigaretten en shag van eigen merken zoals PS (Price Special) heeft de grote tabaksfabrikanten tot verhoging van de consumentenprijs aangezet.

Daartoe werden de fabrikanten van rookwaar van A-, B- en C-merken ook wel gedwongen, omdat tabak met een lage marge in veel gevallen uit het schap werd gehaald ten gunste van PS. Met een prijsverhoging kwamen de fabrikanten tegemoet aan de wensen van vele zelfstandige pompstationhouders.

Tabaksmarge

Volgens Klok liggen de marges door de prijsverhogingen nu weer op ongeveer het oude niveau. Met marges op het oude niveau wordt uitgegaan van gemiddeld 6% marge op A-merken en 4,5% op B-merken. De brutomarge op het eigen merk sigaretten en shag ligt op 6,5 tot 7% per pakje sigaretten of shag. Ondanks de margeverbeteringen wordt het eigen merk niet uit de schappen gehaald.

Wel staat PS nu niet meer zo breed in de tabaksrekken. Omdat de tabaksmarkt echter een grillig verloop kent, blijven de pomphouders PS voeren. Zodra de grote tabaksfabrikanten weer aan de marges willen komen, wordt PS weer verder uitgebreid.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Pomphouder ziet marge op tabak weer verbeteren”

Jaap|19.07.11|16:00

Bravo voor de PS sigaretten!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pomphouder ziet marge op tabak weer verbeteren | TankPro.nl
Sigaretten

Pomphouder ziet marge op tabak weer verbeteren

De pomphouder heeft de marge op tabak zien verbeteren. Dat meldt Ewout Klok uit Hoogeveen, voorzitter van de Belangenvereniging Tankstations (Beta). De introductie van sigaretten en shag van eigen merken zoals PS (Price Special) heeft de grote tabaksfabrikanten tot verhoging van de consumentenprijs aangezet.

Daartoe werden de fabrikanten van rookwaar van A-, B- en C-merken ook wel gedwongen, omdat tabak met een lage marge in veel gevallen uit het schap werd gehaald ten gunste van PS. Met een prijsverhoging kwamen de fabrikanten tegemoet aan de wensen van vele zelfstandige pompstationhouders.

Tabaksmarge

Volgens Klok liggen de marges door de prijsverhogingen nu weer op ongeveer het oude niveau. Met marges op het oude niveau wordt uitgegaan van gemiddeld 6% marge op A-merken en 4,5% op B-merken. De brutomarge op het eigen merk sigaretten en shag ligt op 6,5 tot 7% per pakje sigaretten of shag. Ondanks de margeverbeteringen wordt het eigen merk niet uit de schappen gehaald.

Wel staat PS nu niet meer zo breed in de tabaksrekken. Omdat de tabaksmarkt echter een grillig verloop kent, blijven de pomphouders PS voeren. Zodra de grote tabaksfabrikanten weer aan de marges willen komen, wordt PS weer verder uitgebreid.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Pomphouder ziet marge op tabak weer verbeteren”

Jaap|19.07.11|16:00

Bravo voor de PS sigaretten!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.