Tango, tankstation, prijzenbord

Buurtbewoners vrezen overlast nieuw Tango-tankstation

Tango, tankstation, prijzenbord

Omdat de gemeente Arnhem een milieuvergunning heeft verleend voor een nieuw Tango tankstation aan de Hommelseweg in Arnhem, zijn zeven buurtbewoners naar de Raad van State gestapt. Zij vrezen voor geluidsoverlast. Volgens de gemeente voldoet het nieuwe tankstation aan de geluidsnormen.

Omdat het tankstation onbemand is, denken de bewoners dat geluidsoverlast, zoals lawaai van autoradio’s en dichtslaande portieren, niet is te controleren. “Toen er nog toezicht was, lette de exploitant op geluidsoverlast”, zei een van de bewoners gisteren bij de Raad van State in Den Haag.

Vergunning

De bewoners willen dat de Raad van State een streep door de milieuvergunning haalt. De gemeente Arnhem verleende die eerder aan moederbedrijf Kuwait Petroleum Nederland BV voor de exploitatie van het tankstation. De uitspraak van de Raad van State is over zes weken, aldus de Gelderlander.

Het nieuwe Tango tankstation moet worden gebouwd op de plek waar eerder een bemand Q8 tankstation stond. Dat tankstation stond al sinds eind 2008 leeg. Tango heeft al twee andere onbemande locaties in Arnhem, waar 24 uur per dag getankt kan worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.