shell, vlag

Shell neemt 254 Total-tankstations over in Engeland

Shell neemt in het Verenigd Koninkrijk 254 tankstations over van investeringsmaatschappij Snax 24. Snax24 kocht voor de deal in totaal alle 810 tankstations van Total op. Van deze 810 worden er 254 doorverkocht aan Shell. Voor de tankstations wordt 400 miljoen dollar betaald, omgerekend 270 miljoen euro. De gemiddelde prijs per station ligt hiermee op 1,06 miljoen euro.

Het is de grootste overname ooit van Shell in het Verenigd Koninkrijk. Het netwerk van Shell groeit hiermee naar 1.150 tankstations. De meeste tankstations die worden overgenomen liggen in het midden en het zuidoosten van Engeland.

Overname

Shell werkt bij de overname samen met Rontec, een investeringsgroep rond tankstationbeheerder Snax 24. Rontec/Snax 24 neemt alle 811 tankstations van Total in het Verenigd Koninkrijk over. Daarvan worden 254 stations doorverkocht aan Shell. Snax 24 wordt verantwoordelijk voor de exploitatie van de stations.

Total wil zijn Europese raffinage- en distributienet verkleinen en verkoopt daarom de tankstations. Er staat nog een Britse raffinaderij te koop, volgens FD Selections.

Tankstations

Shell heeft in de afgelopen jaren in veel landen het netwerk van tankstations verkleind. Het bedrijf wil zich gaan toeleggen op de exploratie van olie en gas. Downstream Director Mark Williams zegt echter te willen uitbreiden in “specifieke markten waarin Shell groeikansen ziet”.

Het is de bedoeling dat de deal aan het einde van het jaar helemaal rond is.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell neemt 254 Total-tankstations over in Engeland | TankPro.nl
shell, vlag

Shell neemt 254 Total-tankstations over in Engeland

Shell neemt in het Verenigd Koninkrijk 254 tankstations over van investeringsmaatschappij Snax 24. Snax24 kocht voor de deal in totaal alle 810 tankstations van Total op. Van deze 810 worden er 254 doorverkocht aan Shell. Voor de tankstations wordt 400 miljoen dollar betaald, omgerekend 270 miljoen euro. De gemiddelde prijs per station ligt hiermee op 1,06 miljoen euro.

Het is de grootste overname ooit van Shell in het Verenigd Koninkrijk. Het netwerk van Shell groeit hiermee naar 1.150 tankstations. De meeste tankstations die worden overgenomen liggen in het midden en het zuidoosten van Engeland.

Overname

Shell werkt bij de overname samen met Rontec, een investeringsgroep rond tankstationbeheerder Snax 24. Rontec/Snax 24 neemt alle 811 tankstations van Total in het Verenigd Koninkrijk over. Daarvan worden 254 stations doorverkocht aan Shell. Snax 24 wordt verantwoordelijk voor de exploitatie van de stations.

Total wil zijn Europese raffinage- en distributienet verkleinen en verkoopt daarom de tankstations. Er staat nog een Britse raffinaderij te koop, volgens FD Selections.

Tankstations

Shell heeft in de afgelopen jaren in veel landen het netwerk van tankstations verkleind. Het bedrijf wil zich gaan toeleggen op de exploratie van olie en gas. Downstream Director Mark Williams zegt echter te willen uitbreiden in “specifieke markten waarin Shell groeikansen ziet”.

Het is de bedoeling dat de deal aan het einde van het jaar helemaal rond is.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.