biobrandstof, tanken, koolzaad

Groene snelweg met elektrische laadpunten en biobrandstof

biobrandstof, tanken, koolzaad

Finland wil de eerste groene snelweg ter wereld aanleggen. Het is de bedoeling dat de 130-kilometer lange snelweg groene auto’s gaat voorzien van voldoende oplaadpunten voor elektrische auto’s. Ook moet er op de tankstations biobrandstof worden aangeboden.

Gemeente Loviisa, dat iets ten oosten van Helsinki ligt, kijkt naar de haalbaarheid van de plannen. Zo is het de bedoeling dat de snelweg de lokale bedrijven economisch versterkt. Bedrijven moeten zelf ethanol uit onder andere afval gaan produceren. Deze ethanol kan dan weer toegevoegd worden aan de benzine.

Elektriciteit

Ook schone elektriciteit moet langs de snelweg worden opgewekt, voor zowel de elektrische auto’s als de infrastructuur langs de weg.

Daarnaast speelt de gemeente met het plan om onder andere informatie te verstrekken aan automobilisten over de uitstoot van hun auto’s en de installatie van een intelligent verlichtingsysteem. Afhankelijk van het weer en andere factoren past de verlichting zich automatisch aan.

Snelweg

De snelweg moet Turku, in het zuidwesten van het Finland, verbinden met Vaalimaa, bij de Russische grens. Als het project wordt doorgezet kan op zijn vroegst in de tweede helft van volgend jaar begonnen worden met de bouw van de snelweg. De kosten van de groene snelweg bedragen 900 miljoen dollar, zegt PopSci.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groene snelweg met elektrische laadpunten en biobrandstof | TankPro.nl
biobrandstof, tanken, koolzaad

Groene snelweg met elektrische laadpunten en biobrandstof

Finland wil de eerste groene snelweg ter wereld aanleggen. Het is de bedoeling dat de 130-kilometer lange snelweg groene auto’s gaat voorzien van voldoende oplaadpunten voor elektrische auto’s. Ook moet er op de tankstations biobrandstof worden aangeboden.

Gemeente Loviisa, dat iets ten oosten van Helsinki ligt, kijkt naar de haalbaarheid van de plannen. Zo is het de bedoeling dat de snelweg de lokale bedrijven economisch versterkt. Bedrijven moeten zelf ethanol uit onder andere afval gaan produceren. Deze ethanol kan dan weer toegevoegd worden aan de benzine.

Elektriciteit

Ook schone elektriciteit moet langs de snelweg worden opgewekt, voor zowel de elektrische auto’s als de infrastructuur langs de weg.

Daarnaast speelt de gemeente met het plan om onder andere informatie te verstrekken aan automobilisten over de uitstoot van hun auto’s en de installatie van een intelligent verlichtingsysteem. Afhankelijk van het weer en andere factoren past de verlichting zich automatisch aan.

Snelweg

De snelweg moet Turku, in het zuidwesten van het Finland, verbinden met Vaalimaa, bij de Russische grens. Als het project wordt doorgezet kan op zijn vroegst in de tweede helft van volgend jaar begonnen worden met de bouw van de snelweg. De kosten van de groene snelweg bedragen 900 miljoen dollar, zegt PopSci.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.