total, hoofdkantoor, parijs

Total wint Customer Centric DNA Award 2011

Total heeft de Customer Centric DNA Award 2011 gewonnen. De Customer Centric DNA Award is een publieksprijs voor de meest klantgerichte organisatie in Nederland.

Onderzoek toonde aan dat Total als meest klantgerichte onderneming wordt gezien door de Nederlandse consumenten in de categorie Oil/Gas. Er werd onder andere gekeken naar klantvriendelijkheid, consistentie van dienstverlening, mond-tot-mond aanbevelingen en het vertrouwen van de consument. Initiatiefnemers BearingPoint Consulting en TNS Nipo maakten de winnaars deze week bekend.

Compliment

“Deze prijs is een groot compliment voor al onze medewerkers en partners die zich elke dag inspannen om onze klanten positief te verrassen. En ook een geweldige stimulans om ons te blijven verbeteren”, zegt Robert Joore, Directeur Retail bij Total Nederland.

Klantbeleving wordt steeds belangrijker en bedrijven beseffen steeds meer dat dit centraal hoort te staan. Klanten worden mondiger via internet, waar hij vrijuit zijn mening kan geven. Aan de andere kant kunnen klanten ook via internet worden bediend door bijvoorbeeld vragen- en klachtenafhandeling.

Klant centraal

De klant wordt centraal gesteld bij bedrijven met ‘Customer Centric DNA.’ Ook is zo’n bedrijf flexibel genoeg om zich aan te passen aan een veranderende omgeving.

De Customer Centric DNA Awards zijn gebaseerd op een onderzoek door TNS Nipo. Op basis van meer dan 10.000 evaluaties van klanten werden bedrijven genomineerd.

Awards

Bearingpoint, consultant op het gebied van management en technologie en TNS Nipo, marktonderzoeker, organiseerden de awards. Bedrijven werden ingedeeld in acht categorieën: Banking, Insurance, Mobile, Internet, Energy, Automotive, Supermarket en Oil/Gas. Total won in de laatste categorie. De twee andere genomineerden in de Oil/Gas categorie waren Shell en Texaco.

Andere winnaars waren onder andere Toyota (in de categorie Automotive), KPN (Mobile) en XS4ALL (Internet).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.