klantvriendelijk, enquete

Shell, Texaco en Total genomineerd voor award

klantvriendelijk, enquete

Shell, Texaco en Total zijn genomineerd voor de Customer Centric DNA Awards in de categorie Oil/Gas. De winnaar wordt op 24 mei in Santpoort bekendgemaakt.

De awards gaan uit van het standpunt dat de beleving van de klant belangrijk is. Bedrijven gaan steeds meer beseffen dat dit centraal hoort te staan. De klant kan op steeds meer manieren worden bediend en wordt ook steeds mondiger via bijvoorbeeld internet, waar hij zijn mening vrijuit kan geven. De regie verschuift zo van het bedrijf naar de klant.

Klant centraal

Een bedrijf met het zogeheten ‘Customer Centric DNA’ stelt de klant centraal, maar is ook flexibel genoeg om zich aan te passen aan een veranderende omgeving. Of, zoals de organisatie van de awards het formuleert: Het DNA van het bedrijf past zich aan zijn omgeving aan.

De Customer Centric DNA Awards zijn gebaseerd op een onderzoek door TNS Nipo. Op basis van meer dan 10.000 evaluaties van klanten werden bedrijven genomineerd. Er werd onder andere gekeken naar klantvriendelijkheid, consistentie van dienstverlening, mond-tot-mond aanbevelingen en het vertrouwen van de consument.

TNS Nipo

Bearingpoint, consultant op het gebied van management en technologie en TNS Nipo, marktonderzoeken, organiseren de awards. Er zijn acht categorieën: Banking, Insurance, Mobile, Internet, Energy, Automotive, Supermarket en Oil/Gas. Andere genomineerden zijn onder andere BMW, Rabobank en KPN.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.