repsol tankstation tanken

Duurzaam tankstation van gerecycled materiaal in Madrid

Repsol heeft het eerste duurzame tankstation ter wereld geopend. De pompshop en het interieur van het tankstation in Madrid bestaan voor een groot deel uit gerecycled materiaal.

In de binnenmuren van het gebouw zijn meer dan 7000 gerecyclede kranten verwerkt. Schapenwol werd geïntroduceerd als isolatiemateriaal en de meubelen zijn gemaakt van gerecycled kunststof en houtkrullen. Opgevangen regenwater wordt gebruikt voor het sanitair. Daarnaast heeft het tankstation LED-verlichting, dat 80 procent minder stroom verbruikt dan de reguliere verlichting.

Duurzaam

Het duurzame tankstation werd geopend door de burgemeester van Madrid en de directeur van Repsol. Repsol wil meer dan 500 van haar tankstations ombouwen tot duurzame locaties. Het bedrijf is een van de grootste olieleveranciers en tankstationketens ter wereld.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duurzaam tankstation van gerecycled materiaal in Madrid | TankPro.nl
repsol tankstation tanken

Duurzaam tankstation van gerecycled materiaal in Madrid

Repsol heeft het eerste duurzame tankstation ter wereld geopend. De pompshop en het interieur van het tankstation in Madrid bestaan voor een groot deel uit gerecycled materiaal.

In de binnenmuren van het gebouw zijn meer dan 7000 gerecyclede kranten verwerkt. Schapenwol werd geïntroduceerd als isolatiemateriaal en de meubelen zijn gemaakt van gerecycled kunststof en houtkrullen. Opgevangen regenwater wordt gebruikt voor het sanitair. Daarnaast heeft het tankstation LED-verlichting, dat 80 procent minder stroom verbruikt dan de reguliere verlichting.

Duurzaam

Het duurzame tankstation werd geopend door de burgemeester van Madrid en de directeur van Repsol. Repsol wil meer dan 500 van haar tankstations ombouwen tot duurzame locaties. Het bedrijf is een van de grootste olieleveranciers en tankstationketens ter wereld.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.