Avia, tankstation, duurzaam, hout

Duurzaam tankstation van hout voor AVIA

Avia, tankstation, duurzaam, hout

AVIA bouwt een tankstation met een gedeeltelijk houten bekleding. Het duurzame tankstation wordt gebouwd nabij de Afsluitdijk en de A7 afrit Den Oever, op het bedrijventerrein tussen de N99 en de Havenweg.

De drie hoofdgebouwen krijgen een houten bekleding, net als de luifel. Duurzaamheid is van groot belang, staat in het plan. Uitgangspunten zijn het hergebruik van materialen en klimaatneutraal bouwen.

Alternatieve brandstoffen

Het nieuwe tankstation gaat de nadruk leggen op de verkoop van schonere alternatieve brandstoffen en toevoegingen als biodiesel, Ad Blue, AVIA Superclean en aardgas. De reguliere brandstoffen worden ook aangeboden.

Naast de mogelijkheid voor automobilisten om te tanken worden er in het tweede gebouw fietsen verhuurd en gerepareerd. Het derde gebouw is een kantoorruimte.

Het project is gestart door AVIA-groepslid Marees & Kistemaker uit Kolhorn. Knevel Architecten ontwerpt het duurzame tankstation voor AVIA.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.