Mei Li Vos

Mei Li Vos directeur Publieke Zaken bij OrangeGas

Oud-politica Mei Li Vos (PvdA) werkt per april 2011 bij het groengas bedrijf OrangeGas als directeur Publieke Zaken. OrangeGas levert 100% groengas en bouwt overal in Nederland vulpunten voor groengas.

Rijden op gas, en dan in het bijzonder groengas is volgens Vos het meest aantrekkelijke alternatief voor de autorijder. “Groengas kunnen we continu zelf maken uit afval en mest en raakt dus niet op. Daarbij is het schoner en goedkoper dan benzine, nu al helemaal.”

Energie

Over het waarom van de overstap naar de energiesector zegt ze: “Als politicus en politicoloog ben ik gefascineerd door verdelingsvraagstukken, dat is de kern van politiek. Energie is denk ik een van de grootste politieke vraagstukken van nu: hebben we er binnenkort wel genoeg van, hoe houden we onze omgeving schoon, worden we niet te afhankelijk van andere landen en is het voor iedereen nog wel betaalbaar?”

Overschakelen op groengas is volgens Vos de beste manier om op die vragen antwoord te geven. Vos vervult de functie in deeltijd, naast haar andere werkzaamheden.

Onderwerpen: ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.