bouw, tankstation

Guldi Holding mag tankstation bouwen in Zeewolde

bouw, tankstation

Guldi Holding krijgt toestemming van de gemeente Zeewolde om een benzinestation te bouwen aan de Nijkerkerweg in Zeewolde. Eerder had de gemeente de bouwvergunning ingetrokken.

Dat gebeurde op 2 februari van dit jaar. Guldi Holding maakte bezwaar tegen dit besluit. De vergunning was echter al afgegeven in 2007, waardoor het wettelijk mogelijk is voor een gemeente een vergunning in te trekken wanneer er een half jaar geen gebruik van wordt gemaakt.

Benzinestation

Dit was het geval bij Guldi Holding. Guldi Holding kon echter niet bouwen, omdat er onenigheid was met de provincie Flevoland. Het nieuwe benzinestation moest namelijk verrijzen op grond van de provincie.

Omdat de provincie Guldi Holding echter geen erfpachtovereenkomst had aangeboden voor de grond, kon Guldi Holding niet beginnen. De overeenkomst werd niet aangeboden, omdat onduidelijk was wie het tankstation zou gaan bouwen.

Bouwvergunning

Ook hier had Guldi Holding een rechtszaak voor lopen tegen de provincie. Nu de gemeente Zeewolde echter heeft besloten het intrekken van de vergunning ongedaan te maken, is een en ander in een stroomversnelling geraakt.

De provincie Flevoland wil nu alsnog een erfpachtovereenkomst afsluiten met Guldi Holding, nadat er nieuw overleg was gevoerd. Daardoor staat nu niets meer een bouwvergunning en het begin van de bouw van het tankstation in de weg. Dit meldt De Stentor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.