Het Nieuwe Pinnen, Jan Kees de Jager

Pas de terminals aan vanwege Het Nieuwe Pinnen

Ook tankstations moeten zich voorbereiden op Het Nieuwe Pinnen. Vanaf 1 januari 2012 kan er niet meer betaald worden met pinpas met magneetstrip. Alleen passen met een nieuwe chip zijn dan nog bruikbaar.

Voor tankstationondernemers betekent dit dat zij hun betaalterminals moeten vervangen door nieuwe apparatuur. Deze nieuwe apparatuur plus het gebruik van een chip om te betalen moet het aantal skimgevallen terugbrengen.

Pinnen

Omdat per 1 januari 2012 alleen nog betalingen met EMV mogelijk zijn, dat is de internationale standaard in elektronisch betalen via de chip op de betaalpas, moet het bankcontract aangepast worden.

Tankstationondernemers moeten het contract zo snel mogelijk laten omzetten naar pinnen met internationale merken. Dit maakt pinnen met de nieuwe pas mogelijk.

ShopPlaza

Wanneer de nieuwe betaalterminal aangeschaft moet worden, hangt af van de verloopdatum van het veiligheidscertificaat van de huidige betaalautomaat. Dit is te checken via een speciale website.

De Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen is beschikbaar voor alle vragen van ondernemers tijdens de branchedag ShopPlaza op 29 maart. Ook branchevereniging Beta is hierbij aanwezig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.