Shell

Shell benoemt Dick Benschop tot president-directeur

Shell Nederland B.V. heeft Dick Benschop benoemd tot president-directeur. Per 1 mei 2011 zal Benschop Peter de Wit opvolgen, sinds 2007 president-directeur van Shell Nederland B.V.. De Wit gaat met pensioen na een loopbaan bij Shell sinds 1970.

Dick Benschop is ook geen onbekende binnen Shell Nederland B.V.. Sinds 2009 is hij de Vice President Strategy and Competitive Intelligence in Group Strategy and Planning voor Shell in Den Haag.

Tot zijn taken behoren in die functie de verantwoordelijkheid voor strategie-studies en het adviseren van de leiding van Royal Dutch Shell plc over de ontwikkeling van de portfolio en het strategisch bedrijfsplan. In zijn nieuwe functie zal Benschop tevens verantwoordelijk zijn voor de diverse activiteiten op het gebied van aardgas van Shell Nederland B.V..

Carrière

Voor zijn loopbaan bij Shell was Benschop actief in de politiek. Van 1998 tot 2002 was hij staatssecretaris van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Kok. Sinds 2003 is hij werkzaam bij Shell. Tussen 2006 en 2009 was hij in Kuala Lumpur werkzaam als Vice President van Shell Malaysia Gas & Power. Hij was daar onder meer directeur van de Gas-to-Liquids fabriek in Bintulu.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell benoemt Dick Benschop tot president-directeur | TankPro.nl
Shell

Shell benoemt Dick Benschop tot president-directeur

Shell Nederland B.V. heeft Dick Benschop benoemd tot president-directeur. Per 1 mei 2011 zal Benschop Peter de Wit opvolgen, sinds 2007 president-directeur van Shell Nederland B.V.. De Wit gaat met pensioen na een loopbaan bij Shell sinds 1970.

Dick Benschop is ook geen onbekende binnen Shell Nederland B.V.. Sinds 2009 is hij de Vice President Strategy and Competitive Intelligence in Group Strategy and Planning voor Shell in Den Haag.

Tot zijn taken behoren in die functie de verantwoordelijkheid voor strategie-studies en het adviseren van de leiding van Royal Dutch Shell plc over de ontwikkeling van de portfolio en het strategisch bedrijfsplan. In zijn nieuwe functie zal Benschop tevens verantwoordelijk zijn voor de diverse activiteiten op het gebied van aardgas van Shell Nederland B.V..

Carrière

Voor zijn loopbaan bij Shell was Benschop actief in de politiek. Van 1998 tot 2002 was hij staatssecretaris van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Kok. Sinds 2003 is hij werkzaam bij Shell. Tussen 2006 en 2009 was hij in Kuala Lumpur werkzaam als Vice President van Shell Malaysia Gas & Power. Hij was daar onder meer directeur van de Gas-to-Liquids fabriek in Bintulu.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.