Shell, Jeroen van der Veer

Jeroen van der Veer wordt president-commissaris bij Philips

Oud-Shell-topman Jeroen van der Veer wordt president-commissaris van elektronicaconcern Philips. Begin april zal Van der Veer Jan-Michiel Hessels opvolgen. Hessels treedt terug als voorzitter van de raad van commissarissen van Philips.

Sinds 1999 was Hessels actief als commissaris, waarvan de laatste drie jaar als president-commissaris. Van der Veer zit zelf sinds 2009 in de raad van commissarissen van het elektronicaconcern.

Goedkeuring

Tot 2009 was Van der Veer actief bij Shell. Daar stond hij sinds 2004 aan het roer van het olieconcern. De benoeming van Van der Veer moet nog wel officieel goedgekeurd worden tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Philips.

Andere benoemingen

Deze aandeelhoudersvergadering is op 31 maart. Dan zijn er ook andere benoemingen, volgens Nu.nl onder meer de benoeming van Frans van Houten als nieuwe bestuursvoorzitter en Ron Wirahadiraksa als de nieuwe financiële man van Philips.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Jeroen van der Veer wordt president-commissaris bij Philips | TankPro.nl
Shell, Jeroen van der Veer

Jeroen van der Veer wordt president-commissaris bij Philips

Oud-Shell-topman Jeroen van der Veer wordt president-commissaris van elektronicaconcern Philips. Begin april zal Van der Veer Jan-Michiel Hessels opvolgen. Hessels treedt terug als voorzitter van de raad van commissarissen van Philips.

Sinds 1999 was Hessels actief als commissaris, waarvan de laatste drie jaar als president-commissaris. Van der Veer zit zelf sinds 2009 in de raad van commissarissen van het elektronicaconcern.

Goedkeuring

Tot 2009 was Van der Veer actief bij Shell. Daar stond hij sinds 2004 aan het roer van het olieconcern. De benoeming van Van der Veer moet nog wel officieel goedgekeurd worden tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Philips.

Andere benoemingen

Deze aandeelhoudersvergadering is op 31 maart. Dan zijn er ook andere benoemingen, volgens Nu.nl onder meer de benoeming van Frans van Houten als nieuwe bestuursvoorzitter en Ron Wirahadiraksa als de nieuwe financiële man van Philips.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.