tankshop, pompshop, tankstation

Beta en Bovag in actie tegen huuropzeggingen Delek

ROTTERDAM – Delek heeft onlangs een aantal huurcontracten met tankstations opgezegd. Beta en Bovag adviseren tankstationhouders niet zomaar daarmee in te stemmen. De brancheorganisaties organiseren daartoe een informatiebijeenkomst op 16 februari.

“Ook deze week zijn er helaas weer enkele opzegbrieven van Delek op mijn bureau terecht gekomen”, zegt Christaan van der Straaten van Beta. Hij adviseert leden die een opzegbrief ontvangen direct contact op te nemen.”

Netwerk

“Het lijkt er sterk op dat Delek het hele netwerk van huurders aan het opzeggen is. Een uiterst kwalijke zaak”, vindt hij.

Delek stelt, in haar opzegbrieven, dat ze de tankstations dringend nodig heeft voor eigen gebruik. Door dit eigen gebruik zou zij namelijk beter in staat zijn om een uniforme uitstraling te waarborgen en het retailconcept verder te ontwikkelen.

Retailconcept

“Maar is dit wel een sterk en oprecht argument vraag ik mij af”, zegt Van der Straaten. “Aan het ontwikkelen van een retailconcept en het creëren van een uniforme uitstraling hebben huurrechten immers nooit in de weg gestaan.”

Op deze voorlichtingsbijeenkomst zal besproken gaan worden wat uw rechten zijn, hoe dergelijke procedures (in de regel) lopen en welke stappen u het best kan ondernemen. Daarnaast wordt besproken bespreken hoe de collega`s die in hetzelfde schuitje zitten elkaar kunnen helpen en welke rol Beta hierin kan spelen.

Beta

Dirk van den Berg, advocaat die goed bekend is met de branche, is bij deze bijeenkomst ook aanwezig. 

Alle zelfstandige ondernemers die (met hun bedrijf) lid zijn van Beta zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Uiteraard zal het tijdens deze bijeenkomst hoofdzakelijk gaan om de opzeggingen die Delek heeft verzonden.

De informatiebijeeenkomst is op 16 februari om 14.00 uur in Vianen (Van der Valk hotel). Aanmelden kan via: beta.vanderstraaten@sde-bv.nl

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beta en Bovag in actie tegen huuropzeggingen Delek | TankPro.nl
tankshop, pompshop, tankstation

Beta en Bovag in actie tegen huuropzeggingen Delek

ROTTERDAM – Delek heeft onlangs een aantal huurcontracten met tankstations opgezegd. Beta en Bovag adviseren tankstationhouders niet zomaar daarmee in te stemmen. De brancheorganisaties organiseren daartoe een informatiebijeenkomst op 16 februari.

“Ook deze week zijn er helaas weer enkele opzegbrieven van Delek op mijn bureau terecht gekomen”, zegt Christaan van der Straaten van Beta. Hij adviseert leden die een opzegbrief ontvangen direct contact op te nemen.”

Netwerk

“Het lijkt er sterk op dat Delek het hele netwerk van huurders aan het opzeggen is. Een uiterst kwalijke zaak”, vindt hij.

Delek stelt, in haar opzegbrieven, dat ze de tankstations dringend nodig heeft voor eigen gebruik. Door dit eigen gebruik zou zij namelijk beter in staat zijn om een uniforme uitstraling te waarborgen en het retailconcept verder te ontwikkelen.

Retailconcept

“Maar is dit wel een sterk en oprecht argument vraag ik mij af”, zegt Van der Straaten. “Aan het ontwikkelen van een retailconcept en het creëren van een uniforme uitstraling hebben huurrechten immers nooit in de weg gestaan.”

Op deze voorlichtingsbijeenkomst zal besproken gaan worden wat uw rechten zijn, hoe dergelijke procedures (in de regel) lopen en welke stappen u het best kan ondernemen. Daarnaast wordt besproken bespreken hoe de collega`s die in hetzelfde schuitje zitten elkaar kunnen helpen en welke rol Beta hierin kan spelen.

Beta

Dirk van den Berg, advocaat die goed bekend is met de branche, is bij deze bijeenkomst ook aanwezig. 

Alle zelfstandige ondernemers die (met hun bedrijf) lid zijn van Beta zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Uiteraard zal het tijdens deze bijeenkomst hoofdzakelijk gaan om de opzeggingen die Delek heeft verzonden.

De informatiebijeeenkomst is op 16 februari om 14.00 uur in Vianen (Van der Valk hotel). Aanmelden kan via: beta.vanderstraaten@sde-bv.nl

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.