Hanex gaat in haar tankstations speciale koffie van Coffeelab schenken

Hanex gaat in haar tankstations nieuwe koffie van Coffeelab schenken

De overname afgelopen voorjaar van Coffeelab door Hanex, resulteert in een nieuwe koffie in bijna alle Hanex-tankstations ProMedia, 2023

Hanex Hospitality Group gaat in de shops van haar bemande tankstations een eigen, door Coffeelab ontwikkelde, koffie aanbieden. De nieuwe koffie is het gevolg van de overname in mei 2022 van de koffiecaféformule door Hanex.

Nadat er al meerdere jaren werd samengewerkt, werd Coffeelab Roasters afgelopen mei door Hanex Hospitality Group overgenomen. De keten van koffiecafés telt vijf vestigingen, voornamelijk te vinden in de provincie Noord-Brabant. In de formule staat hoge kwaliteit baristakoffie centraal. Hiervoor schonkt Hanex in haar vestigingen bonenkoffie van Noord Coffee. De overname van Coffeelab Roasters past in de transformatie die Hanex momenteel doormaakt. Zo laat het bedrijf uit ‘s-Hertogenbosch steeds meer de rol van traditioneel tankstationbedrijf los om zich te richten op de markt van foodservice en op wat het de ‘kernactiviteiten’ noemt. In dit kader stootte Hanex afgelopen oktober drie carwashlocaties af, kondigde het aan het aantal vestigingen van de in eigen huis ontwikkelde verblijfsformule The Villy uit te breiden en nam het Coffeelab over. De expertise die Hanex in foodservice opdoet wordt geïmplementeerd in de bemande tankshops.

Koffieblend

De overname van Coffeelab resulteert in de lancering van een speciaal voor in de bemande Hanex-tankstations ontwikkelde eigen koffie. De koffieblend betreft volgens het bedrijf ‘een 70% Brasil voor een heerlijke mokkasmaak en 30% Guatemala voor een frisse en fruitige dronk’. De bonen voor de koffie worden gebrand in Eindhoven. De nieuwe koffie is vanaf maandag verkrijgbaar bij bijna alle bemande tankstations van Hanex, alleen Shell Elst, Shell Dussen en Shell Kaatsheuvel staan nog op de planning. De Kwartiertje-tankshops in Rosmalen en Nuland werden al eerder voorzien van Coffeelab-koffie. Hier vinden koffieliefhebbers een speciale actie om het gebruik van wegwerpbekers tegen te gaan. Bij aanschaf van een Coffeelab-thermobeker krijgt men standaard korting op een verse bak koffie.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.