TankPro.nl https://www.tankpro.nl Het vakblad voor tankstations Fri, 15 Dec 2017 10:48:42 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.1 Albert Heijn trekt stekker uit AH’s to Go in Duitsland https://www.tankpro.nl/pompshop/2017/12/15/albert-heijn-trekt-stekker-uit-ahs-to-go-in-duitsland/ https://www.tankpro.nl/pompshop/2017/12/15/albert-heijn-trekt-stekker-uit-ahs-to-go-in-duitsland/#respond Fri, 15 Dec 2017 10:48:42 +0000 https://www.tankpro.nl/?p=47704 Zes jaar na de lancering van de eerste AH to Go in Duitsland, is het over en sluiten voor het supermarktconcept bij onze oosterburen. Albert Heijn heeft besloten de formule van de Duitse markt te halen. Ook de vijf locaties bij tankstations van Shell gaan dicht. Volgens Albert Heijn is er afgelopen jaren onvoldoende groei gerealiseerd.

Albert Heijn had in 2011 grote plannen voor het veroveren van de markt met het shopconcept, maar tot meer dan elf locaties kwam het niet. De shops waren niet succesvol genoeg en lieten te weinig groei zien. Daarom heeft AH besloten de stekker uit de winkels te trekken. Rond maart gaat de laatste AH to Go in Duitsland dicht. In totaal werken er zo’n zestig medewerkers.

Te beperkt assortiment

In Duitsland probeerde Shell – samen met AH – vooral de strijd aan te gaan met de shops die de Duitse supermarktketen Rewe bij tankstations van Aral uitrolt. Volgens de Duitse krant Handelsblatt was het assortiment van de Nederlandse grootgrutter te beperkt. Het aanbod viel onvoldoende in de smaak bij onze oosterburen. Volgens de krant zaten de Duitsers niet te wachten op het Nederlandse kaasbroodje.

Proef bij BP

In Nederland zijn er op dit moment zo’n tachtig locaties van het supermarktconcept. Het merendeel daarvan is te vinden bij treinstations. In het najaar van 2016 opende Albert Heijn in samenwerking met BP bij zes tankstations een AH to Go-locatie. Het gaat om BP De Vink (Nieuwerkerk aan den IJssel), BP Coentunnel (Oostzaan), BP Ypenburg (Rijswijk), BP Koerhuis (Deventer), BP Nieuwe Hemweg (Amsterdam) en BP De Kroon (Nieuwegein).

De inrichting en het aanbod zijn toegespitst op de wensen van de tankstationbezoeker. Naast het bekende assortiment van AH to Go bieden de shops ook producten die in trek zijn bij automobilisten, zoals motorolie en ruitenwisservloeistof. In Nederland is AH een exclusieve samenwerking aangegaan met BP. Of het concept komende tijd op meerdere locaties wordt uitgerold, is niet bekend.

Lees ook:

]]>
https://www.tankpro.nl/pompshop/2017/12/15/albert-heijn-trekt-stekker-uit-ahs-to-go-in-duitsland/feed/ 0
Olieconcern BP richt pijlen weer op zonne-energie https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/15/olieconcern-bp-richt-pijlen-weer-op-zonne-energie/ https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/15/olieconcern-bp-richt-pijlen-weer-op-zonne-energie/#respond Fri, 15 Dec 2017 09:27:41 +0000 https://www.tankpro.nl/?p=47700 Olieconcern BP neemt een aandeel van 43 procent in het bedrijf Lightsource, een van de grootste ontwikkelaars en exploitanten van zonne-energieprojecten in Europa. Het van oorsprong Britse bedrijf, dat sinds kort ook actief is in Nederland, gaat voortaan door het leven als Lightsource BP.

BP besloot eind 2011 om te stoppen met de activiteiten op gebied van zonne-energie en zonnepanelen, vooral vanwege de grote concurrentie van Chinese bedrijven. CEO Bob Dudley van BP Group is blij dat zijn bedrijf zich toch weer gaat bezighouden met zonne-energie. Het is volgens hem een van de belangrijke stappen die genomen moeten worden om de CO2-uitstoot terug te dringen. “Een aantal jaar geleden lag de focus bij ons vooral op het produceren van zonnepanelen. Met Lightsource BP gaan we ons richten op het ontwikkelen en exploiteren van grote projecten over de hele wereld.”

Brede strategie

BP betaalt in totaal 200 miljoen dollar voor het belang in Lightsource. Dat bedrag wordt uitgesmeerd over drie jaar. Volgens CEO en oprichter Nick Boyle van Lightsource is BP de perfecte partner, vooral vanwege het grote, wereldwijde netwerk van het olieconcern. “We zijn dit bedrijf gestart om een leidende rol te nemen bij de ontwikkeling van zonne-energie, op dit moment de snelst groeiende bron van alternatieve energie. De ambities van BP sluiten perfect aan bij die van ons. Samen gaan we ons inzetten voor de groei van dit bedrijf op de lange termijn.”

De Britse oliereus zet bij de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen, net zoals concurrenten Shell en Total, in op een brede strategie. BP kiest naast zonne-energie, onder meer voor windenergie en biobrandstoffen.

Lees ook:

]]>
https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/15/olieconcern-bp-richt-pijlen-weer-op-zonne-energie/feed/ 0
Tweede Kamer stemt vóór verder opschroeven biobrandstoffen https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/14/tweede-kamer-stemt-voor-verder-opschroeven-biobrandstoffen/ https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/14/tweede-kamer-stemt-voor-verder-opschroeven-biobrandstoffen/#respond Thu, 14 Dec 2017 09:49:03 +0000 https://www.tankpro.nl/?p=47680 De Tweede Kamer heeft dinsdag gestemd voor het verhogen van het aandeel biobrandstof in benzine en diesel. In 2020 moet 16,4 procent van de voertuigen in ons land op biobrandstof rijden. Goed nieuws, vindt Eric van den Heuvel van het Platform Duurzame Biobrandstoffen. “Gebruik van biobrandstoffen is komende jaren echt een must om de CO2-uitstoot terug te dringen.”

In aanloop naar het debat en de stemming lieten zo’n tweehonderd wetenschappers in een open brief weten zich zorgen te maken over het huidige biobrandstofbeleid van de Europese Unie. Ook in de Tweede Kamer kwam het gebruik van soja- en palmolie in biobrandstof – en de gevolgen daarvan – aan bod. “Ik snap en deel hun zorgen over de issues die bij de wereldwijde palmolieproductie spelen, maar zie ook dat in 2016 in Nederland geen biobrandstoffen meer uit soja en palmolie worden gebruikt,” aldus Van den Heuvel.

Volgens Van den Heuvel stimuleert de nieuwe regelgeving bedrijven juist om bij de ontwikkeling en productie van biobrandstoffen te kiezen voor gebruik van reststromen en afval. “Voor die biobrandstof geldt een dubbeltelling. Kortom, door deze nieuwe regels zorg je er juist voor dat partijen niet inzetten op conventionele, maar op geavanceerde biobrandstoffen.”

Biobrandstoffen zijn onmisbare schakel

We schakelen echt niet van de ene op andere dag over op elektrisch rijden, denkt Van den Heuvel. “Willen we als Nederland aan de emissie-eisen voldoen, dan zullen er echt grote stappen moeten worden gezet. Toepassing van biobrandstoffen is daar een belangrijk onderdeel van.” We staan op dit moment voor een grote uitdaging. “We moeten bouwen aan een toekomst zonder fossiele brandstoffen. Die energietransitie kost tijd. Ondertussen kunnen we niet achteroverleunen.”

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven vindt biobrandstoffen niet zaligmakend. Ze moeten alleen gebruikt worden als ze echt beter zijn voor het klimaat. Volgens haar staat ons land op dit moment in de top-5 wat betreft duurzame biobrandstoffen. In de nieuwe plannen is opgenomen dat het bijmengen van conventionele biobrandstoffen nog tot 5 procent is toegestaan. Het kabinet wil daarmee voorkomen dat gebruik van biobrandstoffen leidt tot ontbossing en landroof.

Invoering van E10

Dat Nederlandse tankstations in de loop van 2018 moeten overstappen op E10-benzine was al bekend. De brandstof met tien procent bijgemengde bio-ethanol komt in plaats van Euro 95. VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs plaatste nog wel een aantal kanttekeningen bij de invoering. Hij vroeg daarbij specifiek aandacht voor de gevolgen voor de kleine pomphouders. Die zullen namelijk forse investeringen moeten doen, aldus Ziengs.

Staatssecretaris Van Veldhoven liet weten in gesprek te zijn met de sector over de invoering van E10. De gevolgen voor de kleine pomphouder komen daarbij zeker aan bod. Voor auto’s die niet uit de voeten kunnen met de nieuwe brandstof, moet Euro 95 overigens wel gewoon beschikbaar blijven aan de pomp.

Het Platform Duurzame Biobrandstoffen krijgt geregeld vragen uit de sector over biobrandstoffen. “Maar daarbij speelt de samenstelling meestal niet zo’n grote rol. Tankstationondernemers willen zich toch vooral bezighouden met de praktische kant van het verhaal. Kortom, hoe verdien je geld met biobrandstoffen? Zij moeten er in mijn ogen dan ook volledig op kunnen vertrouwen dat de eerder genoemde duurzaamheidsissues afgedekt zijn.”

Lees ook:

]]>
https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/14/tweede-kamer-stemt-voor-verder-opschroeven-biobrandstoffen/feed/ 0
Bevoorrading tankstations: wat te doen bij slecht weer? https://www.tankpro.nl/pompshop/2017/12/14/bevoorrading-tankstations-wat-te-doen-bij-slecht-weer/ https://www.tankpro.nl/pompshop/2017/12/14/bevoorrading-tankstations-wat-te-doen-bij-slecht-weer/#respond Thu, 14 Dec 2017 09:46:36 +0000 https://www.tankpro.nl/?p=47688 Het winterse weer heeft de afgelopen dagen voor een flinke chaos op de Nederlandse wegen gezorgd. De sneeuwval zorgde voor lange files en veel oponthoud voor het verkeer. Hoe zorg je er bij dit soort barre omstandigheden voor dat je als tankstation voldoende voorraad in huis hebt?

Het slechte winterweer maakte het moeilijker om alle bestelde goederen op tijd bij de tankstations te bezorgen”, vertelt Jean-Pierre Bakker, CEO van non-food dienstverlener Newco Europe. “Onze transporteurs hebben de afgelopen dagen problemen gehad. Uiteindelijk is bijna alles uitgeleverd – soms met wat vertraging – maar het blijft natuurlijk onprettig voor onze klanten.”

Dat tankstations in een aantal gevallen door de omstandigheden niet konden beschikken over bijvoorbeeld voldoende screenwash is vervelend, maar niet altijd te voorkomen. “We kunnen geen invloed uitoefenen op vrachtauto’s die hopeloos vast komen te zitten in het verkeer.”

Anticiperen op weersomstandigheden

Om dit soort problemen in de toekomst te verminderen of zelfs te voorkomen, is het belangrijk om proactief mee te denken met klanten. “Zo kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat tankstations meer nog dan nu al het geval is, voorzien zijn van voldoende screenwash vóór het begint te sneeuwen”, legt Bakker uit. “Soms wordt het plaatsen van een extra of grotere bestelling over het hoofd gezien en dit kan er juist op dit soort momenten toe leiden, dat een locatie ongewild zonder wintervoorraad zit.”

Inspelen op extreme weersomstandigheden geldt niet alleen voor de winterperiode, merkt Bakker op. Dat kan ook in de zomer helpen, bijvoorbeeld wanneer er een hittegolf uitbreekt. “Houtskool en briketten moeten op het station aanwezig zijn vóór dat het mooi weer wordt. Daarmee verzeker je jezelf als ondernemer van – nog – meer rendement uit non-food.”

All-in Stock Solution

Het bedrijf werkt samen met één van ’s werelds vooraanstaande softwareleveranciers op het gebied van voorraadbeheersing aan een oplossing. “Dit is een oplossing, die bovendien van het tankstation geen enkele inspanning vraagt en die onder enigszins te voorziene omstandigheden (Lees: enigszins kloppende KNMI-voorspellingen) waarborgt dat steeds voldoende voorraad op het tankstation aanwezig is, zonder dat dit een extra investering in voorraden vraagt.”

Het is volgens Bakker zelfs mogelijk dat de investering in voorraden volledig voor de rekening van zijn bedrijf komt. Buiten het petrolkanaal wordt deze oplossing bij retailers overigens al jaren toegepast. “Het is dus bewezen technologie, die alleen nog maar hoeft te worden gekoppeld aan de in het petrolkanaal gangbare kassa- en back-office systemen. Wij verwachten in het voorjaar van 2018 de eerste tankstations aan te kunnen sluiten op onze zogenaamde ‘All-in Stock Solution’.

Meer informatie is hier te verkrijgen.

]]>
https://www.tankpro.nl/pompshop/2017/12/14/bevoorrading-tankstations-wat-te-doen-bij-slecht-weer/feed/ 0
Eerste lichting Bob Academy afgestudeerd als wasstraatmedewerker https://www.tankpro.nl/carwash/2017/12/14/eerste-lichting-bob-academy-afgestudeerd-als-wasstraatmedewerker/ https://www.tankpro.nl/carwash/2017/12/14/eerste-lichting-bob-academy-afgestudeerd-als-wasstraatmedewerker/#respond Thu, 14 Dec 2017 08:00:31 +0000 https://www.tankpro.nl/?p=47692 Bob Autowas geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een vast contract bij de wasstraat met het Bob Academy-programma. Van de eerste tien deelnemers zijn inmiddels nog zeven gemotiveerde potentiële werknemers over. “Helaas zijn er drie mensen afgehaakt”, zegt Remco Trebus van Bob Autowas in Schiedam en initiatiefnemer van het project. 

De meeste deelnemers aan het speciale leer-werkprogramma kunnen een contract tegemoet zien. “Dat terwijl ze weken geleden nog in een redelijk nare situatie zonder ook maar enig uitzicht op werk zaten”, zegt Oscar van Dijk van In2Work. Tijdens ons bezoek zien we hoe enkele medewerkers hard werken bij de kassa, de wasstraat en de interieurbaan. Alles gaat gemoedelijk, maar nog wel onder begeleiding van vaste medewerkers.

Lees het volledige verhaal bij zusterblad CarwashPro:
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/12/12/eerste-lichting-bob-academy-afgestudeerd-als-wasstraat-medewerker/

]]>
https://www.tankpro.nl/carwash/2017/12/14/eerste-lichting-bob-academy-afgestudeerd-als-wasstraatmedewerker/feed/ 0
Middelburg eerste locatie met bodemreiniging in wasbox https://www.tankpro.nl/carwash/2017/12/14/middelburg-eerste-locatie-met-bodemreiniging-in-wasbox/ https://www.tankpro.nl/carwash/2017/12/14/middelburg-eerste-locatie-met-bodemreiniging-in-wasbox/#respond Thu, 14 Dec 2017 07:50:36 +0000 https://www.tankpro.nl/?p=47695 Het onlangs geopende Autowaspark Kuzee in Middelburg heeft een wereldwijde primeur; bodemwassen in een wasbox. “Het is nog niet eerder gedaan en wordt ook nergens aangeboden. We hadden het idee en lieten het uitvoeren. Inmiddels is het goed afgesteld en werkt het perfect”, zegt ondernemer Bas Kuzee. Hij is van plan om het flink te gaan promoten aankomende periode. 

Het concept werd uiteindelijk uitgewerkt samen met EenzetCarwash. Als basismodel auto werd een BMW 3-serie gebruikt. “Het is een auto met een heel gemiddelde onderkant. Van een Volkswagen Transporter tot een Mini Cooper, zo’, 85 tot 90 procent van de auto onderkanten worden goed schoongemaakt. Mensen met zo’n grote pick-up truck moeten misschien de auto een klein beetje naar achter verplaatsen tijdens het schoonmaken, maar verder is het nu al een groot succes”, zegt hij.

]]>
https://www.tankpro.nl/carwash/2017/12/14/middelburg-eerste-locatie-met-bodemreiniging-in-wasbox/feed/ 0
Eerste snellaadpaal bij tankstation van Q8 is een feit https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/13/eerste-snellaadpaal-bij-tankstation-van-q8-is-een-feit/ https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/13/eerste-snellaadpaal-bij-tankstation-van-q8-is-een-feit/#respond Wed, 13 Dec 2017 09:26:40 +0000 https://www.tankpro.nl/?p=47673 Bij een tankstation van Q8 vlak naast de snelweg E40 bij Oostende, is een snellaadpaal in gebruik genomen. Het is de eerste van achttien snelladers die Q8 komende tijd samen met energieleverancier EDF Luminus gaat realiseren. Door strategische plaatsen te kiezen langs Belgische wegen, willen beide partijen werken aan een landelijk dekkend netwerk van oplaadmogelijkheden.

Bij de nieuwe snellaadstations kunnen twee elektrische auto’s tegelijk worden opgeladen. Het laadvermogen bedraagt 50 kW, wat overeenkomt met de snellaadpalen van Shell Recharge en die van Fastned in ons land. Het opladen van de batterij (tot 80 procent accucapaciteit) duurt in totaal zo’n dertig minuten. De laadpalen zijn uitgerust met multi-standaard stekkers, waardoor alle modellen elektrische auto’s gebruik kunnen maken van de laadvoorziening.

Elektrisch rijden stopt niet bij de grens

“Om mensen over de streep te trekken om elektrisch te rijden, is er voldoende laadinfrastructuur nodig”, vertelt Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie. “Snelladers waarmee je in een halfuurtje tot 80 procent van je capaciteit oplaadt, geven extra vertrouwen.” Volgens Tommelein is het belangrijk om op Europees niveau te werken aan het realiseren van een goede infrastructuur van oplaadmogelijkheden. “Dit snellaadnetwerk met driehonderd snelladers in heel Europa kan er mede voor zorgen dat elektrisch rijden niet stopt aan de grenzen en dat de elektrische auto echt definitief doorbreekt.”

Volgens Koen Vankelst van Kuwait Petroleum, het moederbedrijf van Q8, is het belangrijk om alle automobilisten te bedienen, ongeacht welke brandstof ze nodig hebben. “Wij willen ons niet langer enkel richten op chauffeurs die diesel of benzine tanken. We zouden een mobility hub willen worden. Elektrische wagens, wagens op cng, wagens op waterstof… Iedereen moet bij ons terechtkunnen. Met deze samenwerking willen we een extra service aan onze klant bieden, alsook duurzame mobiliteit stimuleren.”

Lees ook:

]]>
https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/13/eerste-snellaadpaal-bij-tankstation-van-q8-is-een-feit/feed/ 0
TSG en LIQAL zetten samen in op groeiende vraag naar lng https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/12/tsg-en-liqal-gaan-samen-inzetten-op-groeiende-vraag-naar-lng/ https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/12/tsg-en-liqal-gaan-samen-inzetten-op-groeiende-vraag-naar-lng/#respond Tue, 12 Dec 2017 10:34:27 +0000 https://www.tankpro.nl/?p=47664 Technical Service Groep (TSG) gaat een samenwerking aan met LIQAL. Dit Brabantse bedrijf is gespecialiseerd in ontwerp, engineering, productie en levering van complete tankinstallaties voor lng en waterstof. Samen willen beide partijen hun bereik vergroten en inspringen op de vraag naar lng. 

Lng, ook wel vloeibaar aardgas genoemd, wordt beschouwd als een schoner alternatief voor diesel. Vooral voor gebruik bij zwaar wegtransport is het een interessante optie. Steeds meer fabrikanten, waaronder Volvo, Scania en Iveco, leveren af-fabriek trucks die rijden op deze brandstof. Beide bedrijven verwachten dan ook dat de vraag naar lng komende tijd zal stijgen en dat meer tankstations overwegen om de brandstof ook aan te bieden.

Dekkend netwerk

“Wij zijn verheugd met deze samenwerking”, vertelt Jorg Raven, directeur van LIQAL. “TSG heeft een leidende positie binnen de brandstofmarkt, een uitstekend dekkend netwerk met specialisten die 24/7 beschikbaarheid bieden en sluit qua kwaliteits- en veiligheidsdoelstelling goed aan bij ons merk en waar we voor staan. Deze samenwerking stelt ons in staat de gebruikers van onze technologie in diverse landen van vakkundige aftercare te voorzien.”

“Door dit partnerschap kunnen we, naast onze technologie en service voor de meer gevestigde brandstoffen, met de innovatieve en hoogwaardige systemen van LIQAL, ook invulling geven aan de groeiende en veelbelovende markt voor lng”, aldus Mario Boere, Managing Director van TSG.

Lees ook:

]]>
https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/12/tsg-en-liqal-gaan-samen-inzetten-op-groeiende-vraag-naar-lng/feed/ 0
Shell opent eerste snellaadpunten bij tankstation langs de A12 https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/12/shell-opent-eerste-snellaadpunten-bij-tankstation-langs-de-a12/ https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/12/shell-opent-eerste-snellaadpunten-bij-tankstation-langs-de-a12/#respond Tue, 12 Dec 2017 06:01:53 +0000 https://www.tankpro.nl/?p=47655 Bij tankstation De Andel langs de snelweg A12 bij Gouda, heeft Shell twee snellaadpunten voor elektrische auto’s neergezet. De keuze om hier laadpalen te plaatsen is opvallend; ook concurrent Fastned is namelijk op deze locatie actief.

Shell gaat komende tijd flink investeren in het realiseren van snellaadpunten. Komende maand worden er ook bij de Shell-locaties Hellevliet bij Harmelen en Peulwijk Oost bij Den Hoorn laadpunten neergezet. Shell wil met de nieuwe oplaadservice Shell Recharge inspelen op de groei van het aantal elektrische auto’s in ons land.

Netwerk van 25 laadpunten

“We werken in Nederland aan een snellaadpuntennetwerk”, zegt Machteld de Haan, General Manager Shell Retail Benelux & France. “Hiermee willen we voorzien in de behoefte van een groeiend aantal automobilisten met een elektrisch voertuig dat ook onderweg wil kunnen laden. We hebben de ambitie om een eerste netwerk van 25 laadpalen te realiseren, waarvan de eerste snellaadpunten in de Randstad zullen komen.”

De nieuwe oplaadservice kreeg de naam Shell Recharge. Volgens het olieconcern is de elektriciteit die klanten afnemen, afkomstig van groene, Nederlandse energiebronnen. De Haan: “Wij willen er zijn voor alle automobilisten. Daarom zorgen we ervoor dat onze producten en diensten steeds zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van onze gasten. Met het aanbieden van snellaaddiensten zetten we hierin een volgende stap.”

Samenwerking in Europa en overname NewMotion

Shell wil volgens president-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon een actieve rol spelen in de transitie van het Nederlandse energiesysteem en onderzoekt daartoe de mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. “Elektrische mobiliteit is hier een voorbeeld van. Naast het Shell Recharge-netwerk werken we met Ionity aan een Europees netwerk van snellaadpunten. Samen met de recent aangekondigde overname van NewMotion, dat inzet op laadpalen thuis en op het werk, ontwikkelen we zo een breed aanbod dat nodig is om het initiële succes van elektrische voertuigen voort te zetten.”

Lees ook:

]]>
https://www.tankpro.nl/brandstof/2017/12/12/shell-opent-eerste-snellaadpunten-bij-tankstation-langs-de-a12/feed/ 0
Achterban FNV akkoord met nieuwe cao tankstationpersoneel https://www.tankpro.nl/ondernemen/2017/12/11/achterban-fnv-akkoord-met-nieuwe-cao-tankstationpersoneel/ https://www.tankpro.nl/ondernemen/2017/12/11/achterban-fnv-akkoord-met-nieuwe-cao-tankstationpersoneel/#respond Mon, 11 Dec 2017 10:57:28 +0000 https://www.tankpro.nl/?p=47647 De leden van FNV hebben positief gereageerd op de nieuwe cao voor petrol- en carwashbedrijven. Volgens FNV-bestuurder en -onderhandelaar Albert Kuiper is de achterban van de vakbond te spreken over het cao-voorstel. “Wat ons betreft staat niets de ondertekening meer in de weg.”

Kuiper was als eerste onderhandelaar nauw betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe cao. Hij is tevreden over het verloop van het proces en het uiteindelijke resultaat. “We hebben de moeilijke dossiers niet tot het einde van de rit laten wachten, maar tussentijds al opgepakt. Dat heeft heel positief uitgepakt. Bovendien blijven we komende tijd met elkaar in gesprek over lastige onderwerpen.”

Loonsverhoging van 4,5 procent in twee jaar

De zeventienduizend werknemers van tankstations en wasstraten gaan er, verdeeld over twee jaar, 4,5 procent op vooruit. Naast de loonsverhoging, zijn er ook afspraken gemaakt over de reparatie van de WW. Ook blijft er extra geïnvesteerd worden in scholing en opleiding. De nieuwe cao heeft een looptijd van 25 maanden en is per 1 december ingegaan. De lonen gaan aan het begin van 2018 en 2019 omhoog.

Over een aantal thema’s blijven vakbonden en werkgevers komende tijd in gesprek. “Over de veiligheid van werknemers bijvoorbeeld, want daar maken we ons grote zorgen over. De veiligheidskooi blijft een belangrijk thema. Veiligheidsglas wordt als klantonvriendelijk ervaren, maar andere methodes voor de bescherming van werknemers zijn er nog niet. Daarom is ook een belangrijke afspraak dat het gebruik van de veiligheidskooi blijft bestaan.”

Nog geen groen licht van alle partijen

“Wij hebben afgesproken dat we op het gebied van wetgeving, harmonisatie van arbeidsvoorwaarden en generatiepact nog in onderhandeling blijven en hebben ook gezamenlijk de bereidheid om op dit gebied na overeenstemming de cao tussentijds te wijzigen. Dit wordt dus gedurende de looptijd per onderwerp apart aan de leden voorgelegd.”

De verwachting is dat ook de leden van CNV en van de brancheverenigingen komende week groen licht geven voor het invoeren van de nieuwe cao.

Lees ook:

]]>
https://www.tankpro.nl/ondernemen/2017/12/11/achterban-fnv-akkoord-met-nieuwe-cao-tankstationpersoneel/feed/ 0