Jolt Energy en Tamoil Nederland gaan gezamenlijk de high-power laadinfrastructuur in ons land uitbreiden. De samenwerking omvat de installatie van zogenaamde ‘high power charging’ snelladers bij stations van Tamoil in stadscentra, de plaatsen waar het bestaande elektriciteitsnet het aanbieden van ultrasnel laden moeilijk maakt.
'laden opschalen'

Speciale snelladers Jolt Energy bij Tamoil-tankstations in stadscentra

Het Tamoil-tankstation in Den Haag Forepark maakt ultrasnel laden mogelijk op een plaats waar het bestaande elektriciteitsnet het aanbieden van hoge laadvermogens moeilijk maakt. Foto: Tamoil Nederland, 2024

Jolt Energy en Tamoil Nederland gaan gezamenlijk de high-power laadinfrastructuur in ons land uitbreiden. De samenwerking omvat de installatie van zogenaamde ‘high power charging’ snelladers bij stations van Tamoil in stadscentra, de plaatsen waar het bestaande elektriciteitsnet het aanbieden van ultrasnel laden moeilijk maakt.

Jolt Energy richt zich met haar micro-laadparken met twee tot vier laadpunten bewust op stedelijke gebieden. Dit betreft met name drukke locaties in stadscentra waar het bestaande elektriciteitsnet het aanbieden van ultrasnel laden bemoeilijkt. Het bereiken van hoge laadsnelheden tot 300 kW zonder netuitbreiding maakt het bedrijf mogelijk met een geïntegreerd batterijopslagsysteem. In de afgelopen maanden zijn HPC-laadstations geïnstalleerd bij Tamoil-tankstations in steden als Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht. De uitrol van extra locaties gaat het hele jaar door. Jolt wil snelladen naar steden in Nederland en Duitsland brengen door samen te werken met locatiepartners zoals Tamoil.

Bijdrage

“Onze HPC-oplader is speciaal ontworpen voor dichtbevolkte gebieden, waar opladen met hoog vermogen anders onmogelijk zou zijn vanwege de trage uitbreiding van het elektriciteitsnet”, licht CEO Maurice Neligan van Jolt toe. “Onze technologie is bijzonder geschikt voor de behoeften van de Nederlandse markt. Met Tamoil als locatiepartner kunnen we een belangrijke bijdrage leveren om Nederland te helpen zijn klimaatdoelstellingen te halen.”

Opschalen

De samenwerking met Jolt markeert volgens de initiatiefnemers het begin van een snelle transitie naar het bedienen van een groeiend klantenbestand dat elektrisch rijdt. ‘De HPC-snellader is een belangrijk hulpmiddel om ons aanbod van elektrisch laden op een flexibele manier op te schalen, zonder daarbij de uitdaging van langdurende upgrades van het elektriciteitsnet af te wachten’, aldus Tamoil Nederland.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Speciale snelladers Jolt Energy bij Tamoil-tankstations in stadscentra | TankPro.nl
Jolt Energy en Tamoil Nederland gaan gezamenlijk de high-power laadinfrastructuur in ons land uitbreiden. De samenwerking omvat de installatie van zogenaamde ‘high power charging’ snelladers bij stations van Tamoil in stadscentra, de plaatsen waar het bestaande elektriciteitsnet het aanbieden van ultrasnel laden moeilijk maakt.
'laden opschalen'

Speciale snelladers Jolt Energy bij Tamoil-tankstations in stadscentra

Het Tamoil-tankstation in Den Haag Forepark maakt ultrasnel laden mogelijk op een plaats waar het bestaande elektriciteitsnet het aanbieden van hoge laadvermogens moeilijk maakt. Foto: Tamoil Nederland, 2024

Jolt Energy en Tamoil Nederland gaan gezamenlijk de high-power laadinfrastructuur in ons land uitbreiden. De samenwerking omvat de installatie van zogenaamde ‘high power charging’ snelladers bij stations van Tamoil in stadscentra, de plaatsen waar het bestaande elektriciteitsnet het aanbieden van ultrasnel laden moeilijk maakt.

Jolt Energy richt zich met haar micro-laadparken met twee tot vier laadpunten bewust op stedelijke gebieden. Dit betreft met name drukke locaties in stadscentra waar het bestaande elektriciteitsnet het aanbieden van ultrasnel laden bemoeilijkt. Het bereiken van hoge laadsnelheden tot 300 kW zonder netuitbreiding maakt het bedrijf mogelijk met een geïntegreerd batterijopslagsysteem. In de afgelopen maanden zijn HPC-laadstations geïnstalleerd bij Tamoil-tankstations in steden als Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht. De uitrol van extra locaties gaat het hele jaar door. Jolt wil snelladen naar steden in Nederland en Duitsland brengen door samen te werken met locatiepartners zoals Tamoil.

Bijdrage

“Onze HPC-oplader is speciaal ontworpen voor dichtbevolkte gebieden, waar opladen met hoog vermogen anders onmogelijk zou zijn vanwege de trage uitbreiding van het elektriciteitsnet”, licht CEO Maurice Neligan van Jolt toe. “Onze technologie is bijzonder geschikt voor de behoeften van de Nederlandse markt. Met Tamoil als locatiepartner kunnen we een belangrijke bijdrage leveren om Nederland te helpen zijn klimaatdoelstellingen te halen.”

Opschalen

De samenwerking met Jolt markeert volgens de initiatiefnemers het begin van een snelle transitie naar het bedienen van een groeiend klantenbestand dat elektrisch rijdt. ‘De HPC-snellader is een belangrijk hulpmiddel om ons aanbod van elektrisch laden op een flexibele manier op te schalen, zonder daarbij de uitdaging van langdurende upgrades van het elektriciteitsnet af te wachten’, aldus Tamoil Nederland.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.