AVIA Weghorst en E&CO gaan een ‘strategische samenwerking’ aan. Onder de naam AVIA Volt willen beide bedrijven hiermee de realisatie versnellen van laadstations voor EV op bedrijventerreinen en ‘strategische locaties’.
'duurzaamheidsambities waarmaken'

‘Strategische samenwerking’ AVIA Weghorst en E&CO voor snellere uitrol laadstations

Volgens AVIA Weghorst zijn strategische samenwerkingen essentieel om de duurzaamheidsambities haalbaar te kunnen maken. Foto: ProMedia, 2024

AVIA Weghorst en E&CO gaan een ‘strategische samenwerking’ aan. Onder de naam AVIA Volt willen beide bedrijven hiermee de realisatie versnellen van laadstations voor EV op bedrijventerreinen en ‘strategische locaties’.

De samenwerking richt zich op zowel personen- als beroepsvervoer, waaronder leaserijders, transportbedrijven, pakketdiensten, taxibedrijven, grossiers en installatiebedrijven. Volgens Nick Buitenhuis van E&CO is het door de huidige netcongestie, een probleem dat landelijk speelt, noodzakelijk om naar alternatieve laadoplossingen te kijken. “Elektrisch laden in combinatie met batterijopslag en collectieve oplossingen, zoals het delen van de elektriciteitsaansluiting en laadinfrastructuur met omliggende bedrijven, zijn cruciaal. Deze aanpak zal volgens ons de beschikbaarheid en efficiëntie van laadmogelijkheden op bedrijventerreinen aanzienlijk verbeteren.”

Duurzaamheidsambities

Volgens Bart Leussink van AVIA Weghorst zijn strategische samenwerkingen essentieel om de duurzaamheidsambities haalbaar te kunnen maken. “We werken graag samen met E&CO om verder uit te breiden met onze AVIA Volt propositie. Daarbij willen we ondernemers de mogelijkheden bieden hun wagenparken te verduurzamen, ondanks de uitdagingen zoals netcongestie.”

Waarde toevoegen

Ook Buitenhuis benadrukt het belang van de samenwerking. “Wij zijn als ontwikkelaar voornamelijk actief op bedrijventerreinen en zijn blij dat we met AVIA Weghorst een partij hebben gevonden die net als wij een no-nonsense aanpak hanteert en waarde toevoegt met hun kennis en expertise in de exploitatiefase. Samen met AVIA Weghorst gaan we onder de naam AVIA Volt laadstations realiseren die inspelen op de groeiende vraag naar elektrische laadinfrastructuur in diverse sectoren.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Strategische samenwerking’ AVIA Weghorst en E&CO voor snellere uitrol laadstations | TankPro.nl
AVIA Weghorst en E&CO gaan een ‘strategische samenwerking’ aan. Onder de naam AVIA Volt willen beide bedrijven hiermee de realisatie versnellen van laadstations voor EV op bedrijventerreinen en ‘strategische locaties’.
'duurzaamheidsambities waarmaken'

‘Strategische samenwerking’ AVIA Weghorst en E&CO voor snellere uitrol laadstations

Volgens AVIA Weghorst zijn strategische samenwerkingen essentieel om de duurzaamheidsambities haalbaar te kunnen maken. Foto: ProMedia, 2024

AVIA Weghorst en E&CO gaan een ‘strategische samenwerking’ aan. Onder de naam AVIA Volt willen beide bedrijven hiermee de realisatie versnellen van laadstations voor EV op bedrijventerreinen en ‘strategische locaties’.

De samenwerking richt zich op zowel personen- als beroepsvervoer, waaronder leaserijders, transportbedrijven, pakketdiensten, taxibedrijven, grossiers en installatiebedrijven. Volgens Nick Buitenhuis van E&CO is het door de huidige netcongestie, een probleem dat landelijk speelt, noodzakelijk om naar alternatieve laadoplossingen te kijken. “Elektrisch laden in combinatie met batterijopslag en collectieve oplossingen, zoals het delen van de elektriciteitsaansluiting en laadinfrastructuur met omliggende bedrijven, zijn cruciaal. Deze aanpak zal volgens ons de beschikbaarheid en efficiëntie van laadmogelijkheden op bedrijventerreinen aanzienlijk verbeteren.”

Duurzaamheidsambities

Volgens Bart Leussink van AVIA Weghorst zijn strategische samenwerkingen essentieel om de duurzaamheidsambities haalbaar te kunnen maken. “We werken graag samen met E&CO om verder uit te breiden met onze AVIA Volt propositie. Daarbij willen we ondernemers de mogelijkheden bieden hun wagenparken te verduurzamen, ondanks de uitdagingen zoals netcongestie.”

Waarde toevoegen

Ook Buitenhuis benadrukt het belang van de samenwerking. “Wij zijn als ontwikkelaar voornamelijk actief op bedrijventerreinen en zijn blij dat we met AVIA Weghorst een partij hebben gevonden die net als wij een no-nonsense aanpak hanteert en waarde toevoegt met hun kennis en expertise in de exploitatiefase. Samen met AVIA Weghorst gaan we onder de naam AVIA Volt laadstations realiseren die inspelen op de groeiende vraag naar elektrische laadinfrastructuur in diverse sectoren.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.