De Europese laadpaalexploitant Qwello heeft de Nederlandse CPO Park&Charge overgenomen. Met de overname zet Qwello haar Europese uitrol voort en wordt het bedrijf voor het eerst actief op de Nederlandse markt voor de realisatie en exploitatie van laadpalen.
'perfecte match'

Qwello na overname Park&Charge nieuwste exploitant van laadpalen in Nederland

Met de overname van Park&Charge is Qwello vanaf vandaag ook als laadpaalexploitant actief op de Nederlandse markt. Foto: Qwello, 2024

De Europese laadpaalexploitant Qwello heeft de Nederlandse CPO Park&Charge overgenomen. Met de overname zet Qwello haar Europese uitrol voort en betreedt het bedrijf als nieuwste speler de Nederlandse markt voor de realisatie en exploitatie van laadpalen. Het aantal aanbieders op de Nederlandse markt blijft groeien. Afgelopen januari was het Blinq Charging dat in ons land startte als jongste laadpaalexploitant.

Qwello en Park&Charge richten zich in Nederland op de gezamenlijke uitbouw van het Nederlandse laadpalenportfolio van Park&Charge. Qwello begon in 2021 met de ontwikkeling van laadstations en werd al snel marktleider in Zweden, gevolgd door een uitrol naar Duitsland. Een financiering van 50 miljoen euro van het Amerikaanse Tiger in 2022 en een joint venture met de Spaanse leverancier van hernieuwbare energie Acciona maakte een uitbreiding mogelijk naar de Spaanse, Britse, Poolse en Franse markt. Met de overname van Park&Charge is Qwello vanaf vandaag ook actief op de Nederlandse markt.

Groei

Park&Charge, inmiddels actief in ruim tweehonderd gemeenten, blijft in Nederland zelfstandig opereren met de focus op groei in het publieke segment. De samenwerking biedt beide partijen de mogelijkheid om versneld op te schalen en zo te voldoen aan de groeiende behoefte aan laadpalen. “In Park&Charge hebben we een partner gevonden die onze waarden deelt en perfect past bij onze Europese groeistrategie”, zegt Qwello oprichter Henrik Thiele. “We delen de focus op gebruiksvriendelijkheid en innovatie en onze samenwerking maakt het mogelijk om de expertise van zowel Qwello als Park&Charge op het gebied van exploitatie, installatie, onderhoud te combineren.”

Match

Volgens managing director Jeroen Franken van Qwello Benelux vormen beide bedrijven ‘een perfecte match’. “Met onze innovatieve technologische expertise en Europese ervaring met groei en expansie, gecombineerd met het gevestigde en bewezen infrastructuurbeheer en de positieve klantervaring van Park&Charge, zie ik het beste van twee werelden samenkomen.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Qwello na overname Park&Charge nieuwste exploitant van laadpalen in Nederland | TankPro.nl
De Europese laadpaalexploitant Qwello heeft de Nederlandse CPO Park&Charge overgenomen. Met de overname zet Qwello haar Europese uitrol voort en wordt het bedrijf voor het eerst actief op de Nederlandse markt voor de realisatie en exploitatie van laadpalen.
'perfecte match'

Qwello na overname Park&Charge nieuwste exploitant van laadpalen in Nederland

Met de overname van Park&Charge is Qwello vanaf vandaag ook als laadpaalexploitant actief op de Nederlandse markt. Foto: Qwello, 2024

De Europese laadpaalexploitant Qwello heeft de Nederlandse CPO Park&Charge overgenomen. Met de overname zet Qwello haar Europese uitrol voort en betreedt het bedrijf als nieuwste speler de Nederlandse markt voor de realisatie en exploitatie van laadpalen. Het aantal aanbieders op de Nederlandse markt blijft groeien. Afgelopen januari was het Blinq Charging dat in ons land startte als jongste laadpaalexploitant.

Qwello en Park&Charge richten zich in Nederland op de gezamenlijke uitbouw van het Nederlandse laadpalenportfolio van Park&Charge. Qwello begon in 2021 met de ontwikkeling van laadstations en werd al snel marktleider in Zweden, gevolgd door een uitrol naar Duitsland. Een financiering van 50 miljoen euro van het Amerikaanse Tiger in 2022 en een joint venture met de Spaanse leverancier van hernieuwbare energie Acciona maakte een uitbreiding mogelijk naar de Spaanse, Britse, Poolse en Franse markt. Met de overname van Park&Charge is Qwello vanaf vandaag ook actief op de Nederlandse markt.

Groei

Park&Charge, inmiddels actief in ruim tweehonderd gemeenten, blijft in Nederland zelfstandig opereren met de focus op groei in het publieke segment. De samenwerking biedt beide partijen de mogelijkheid om versneld op te schalen en zo te voldoen aan de groeiende behoefte aan laadpalen. “In Park&Charge hebben we een partner gevonden die onze waarden deelt en perfect past bij onze Europese groeistrategie”, zegt Qwello oprichter Henrik Thiele. “We delen de focus op gebruiksvriendelijkheid en innovatie en onze samenwerking maakt het mogelijk om de expertise van zowel Qwello als Park&Charge op het gebied van exploitatie, installatie, onderhoud te combineren.”

Match

Volgens managing director Jeroen Franken van Qwello Benelux vormen beide bedrijven ‘een perfecte match’. “Met onze innovatieve technologische expertise en Europese ervaring met groei en expansie, gecombineerd met het gevestigde en bewezen infrastructuurbeheer en de positieve klantervaring van Park&Charge, zie ik het beste van twee werelden samenkomen.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.