In drie minuten 100 kilometer laden: EVBox lanceert ‘snelste laadpaal ooit’
400 kW

In drie minuten 100 kilometer laden: EVBox lanceert ‘snelste laadpaal ooit’

'Aangezien de meerderheid van de early adopters al in een elektrische auto rijdt, moeten we het laden sneller en gemakkelijker dan ooit maken' zegt CEO Remco Samuels van EVBox. Foto: EVBox, 2023

EVBox heeft het volgens eigen zeggen ‘snelste laadstation ooit’ gelanceerd. De Troniq High Power heeft een vermogen tot 400 kW en kan binnen drie minuten tot honderd kilometer bereik laden.

Volgens EVBox behoort het nieuwe laadstation tot de snelste die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het is ook het eerste stand-alone laadstation met een dergelijk vermogen dat in Frankrijk en Nederland in de praktijk is getest en bewezen. Het bedrijf verwacht vanaf september 2023 bestellingen aan te nemen in de belangrijkste Europese markten. Volgens EVBox is krachtig laden met laadsnelheden tot meer dan 350 kW de evolutie van snelladen en zien industrie-experts het als een van de sleutels tot de adoptie van elektrische voertuigen op de massamarkt. Volgens onderzoek van het bedrijf zou het bestaan van snelladen de bereidheid van 66 procent van de potentiële EV-rijders om een elektrische auto te kopen verhogen. Reden volgens EVBox om te werken aan de installatie van duizenden krachtige laadstations op de snelwegen in Europa en Noord-Amerika.

Nieuwe normaal

“Aangezien de meerderheid van de early adopters al in een elektrische auto rijdt, moeten we het laden sneller en gemakkelijker dan ooit maken”, zegt CEO Remco Samuels van EVBox. “Bestuurders hoeven minder lang te wachten tot hun voertuig is geladen, staan minder lang in de rij bij laadpunten onderweg en hebben een betere laadervaring. Dit is de manier om het volgende segment van bestuurders te overtuigen om over te schakelen op elektrisch rijden. Laden met hoog vermogen en de lancering van de EVBox Troniq High Power is een enorme stap op weg naar elektrische mobiliteit als het nieuwe normaal. We zijn verheugd om de industrie met deze aankondiging vooruit te helpen.”

Een van de locaties in Nederland waar de ‘Troniq Modular High-Power lader’ met een vermogen van 400 kW werd getest, was op de Fastned-laadlocatie ‘De Watering’ aan snelweg A8 bij Oostzaan. De supersnellader werd hier op 13 december vorig jaar geïnstalleerd.

EVBox is opgericht in 2010 en is een marktleider in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Wereldwijd heeft het bedrijf uit Amsterdam meer dan 500.000 laadpunten geleverd aan partners en klanten.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

In drie minuten 100 kilometer laden: EVBox lanceert ‘snelste laadpaal ooit’ | TankPro.nl
In drie minuten 100 kilometer laden: EVBox lanceert ‘snelste laadpaal ooit’
400 kW

In drie minuten 100 kilometer laden: EVBox lanceert ‘snelste laadpaal ooit’

'Aangezien de meerderheid van de early adopters al in een elektrische auto rijdt, moeten we het laden sneller en gemakkelijker dan ooit maken' zegt CEO Remco Samuels van EVBox. Foto: EVBox, 2023

EVBox heeft het volgens eigen zeggen ‘snelste laadstation ooit’ gelanceerd. De Troniq High Power heeft een vermogen tot 400 kW en kan binnen drie minuten tot honderd kilometer bereik laden.

Volgens EVBox behoort het nieuwe laadstation tot de snelste die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het is ook het eerste stand-alone laadstation met een dergelijk vermogen dat in Frankrijk en Nederland in de praktijk is getest en bewezen. Het bedrijf verwacht vanaf september 2023 bestellingen aan te nemen in de belangrijkste Europese markten. Volgens EVBox is krachtig laden met laadsnelheden tot meer dan 350 kW de evolutie van snelladen en zien industrie-experts het als een van de sleutels tot de adoptie van elektrische voertuigen op de massamarkt. Volgens onderzoek van het bedrijf zou het bestaan van snelladen de bereidheid van 66 procent van de potentiële EV-rijders om een elektrische auto te kopen verhogen. Reden volgens EVBox om te werken aan de installatie van duizenden krachtige laadstations op de snelwegen in Europa en Noord-Amerika.

Nieuwe normaal

“Aangezien de meerderheid van de early adopters al in een elektrische auto rijdt, moeten we het laden sneller en gemakkelijker dan ooit maken”, zegt CEO Remco Samuels van EVBox. “Bestuurders hoeven minder lang te wachten tot hun voertuig is geladen, staan minder lang in de rij bij laadpunten onderweg en hebben een betere laadervaring. Dit is de manier om het volgende segment van bestuurders te overtuigen om over te schakelen op elektrisch rijden. Laden met hoog vermogen en de lancering van de EVBox Troniq High Power is een enorme stap op weg naar elektrische mobiliteit als het nieuwe normaal. We zijn verheugd om de industrie met deze aankondiging vooruit te helpen.”

Een van de locaties in Nederland waar de ‘Troniq Modular High-Power lader’ met een vermogen van 400 kW werd getest, was op de Fastned-laadlocatie ‘De Watering’ aan snelweg A8 bij Oostzaan. De supersnellader werd hier op 13 december vorig jaar geïnstalleerd.

EVBox is opgericht in 2010 en is een marktleider in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Wereldwijd heeft het bedrijf uit Amsterdam meer dan 500.000 laadpunten geleverd aan partners en klanten.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.