Coca-Cola stapt in Nederland volledig over op elektrische bedrijfsauto’s

Coca-Cola stapt in Nederland volledig over op elektrische bedrijfsauto’s

Alle bedrijfsauto’s van medewerkers van Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) in Nederland worden elektrisch. Pexels, 2023

Alle bedrijfsauto’s van medewerkers van Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) in Nederland worden elektrisch. In Nederland gaat het in totaal om driehonderd auto’s die overgaan naar een elektrische variant. De transitie moet uiterlijk eind 2026 zijn afgerond.

Begin 2021 kondigde CCEP aan zich te hebben aangesloten bij EV100, een wereldwijd initiatief dat bedrijven samenbrengt die zich inzetten om de overgang naar elektrische voertuigen te versnellen en elektrisch vervoer tegen 2030 de nieuwe norm te maken. De bekendmaking van CCEP om in Nederland over te stappen op elektrische auto’s voor alle bedrijfswagens volgt op de ambitie van de frisdrankenreus om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn en de broeikasgasemissies in de hele waardeketen tegen 2030 met 30 procent te verminderen ten opzichte van 2019. CCEP zegt haar medewerkers te gaan helpen om elektrische voertuigen thuis, op het werk en onderweg gemakkelijk op te kunnen laden. Eerder maakte de fabriek in Dongen al de overstap naar elektrische heftrucks. Daarnaast kondigde het bedrijf begin 2022 aan dat alle vrachtwagens die rijden voor Coca-Cola in Nederland voortaan gebruik maken van HVO100 biodiesel.

Trots

“We zijn trots dat we deze stap als bedrijf kunnen zetten”, zegt associate director People & Culture Ron van der Wouden. “Hiermee sluiten we ons aan op bredere duurzaamheidsinitiatieven, zoals de overstap naar elektrische heftrucks en onze vrachtwagens die op HVO100 biodiesel rijden. Fossielvrij vervoer van onze producten en tegelijkertijd van onze collega’s onderweg, vormen een belangrijk onderdeel op weg naar een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2040.”

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.