Tango applicatie

Tango zet met nieuwe app stap in ‘transformatie naar duurzame mobiliteitsspeler’

Tango heeft een nieuwe app gelanceerdFoto: Tango

Tango heeft een nieuwe mobiliteitsapp gelanceerd. Daarmee kunnen automobilisten hun tankbeurt vanuit de auto afrekenen en parkeersessies starten. Met de app zet het bedrijf naar eigen zeggen een belangrijke stap in ‘de transformatie naar een duurzame mobiliteitsspeler’.

De app stimuleert gebruikers bovendien tot het delen van de eigen auto en het gebruik van deelauto’s. Via de app kunnen automobilisten korting krijgen op tanken en parkeren, maar autodelers krijgen extra inkomsten via het geïntegreerde loyaliteitssyteem. “Met de hoge brandstofprijzen en historische inflatie een welkome besparing”, aldus Mobility Strategy Coordinator Edwin van Walsum.

Minder auto’s nodig

Drie jaar geleden investeerde Tango in autodeelplatform SnappCar. De automobilisten die klant zijn van Tango sluiten goed aan bij de groep auto(ver)huurders van SnappCar, stellen de bedrijven. Erik Rutten, CEO van SnappCar: “Mensen denken steeds vaker na over hun mobiliteit en hoe ze een reis afleggen: met een eigen auto, het openbaar vervoer maar vooral steeds vaker met een deelauto. Het opnemen van SnappCar in de nieuwe app van Tango voelt dan ook als een logische stap.”

“Automobilisten die de eigen auto willen verhuren of die een tweede auto verkopen om daarna een deelauto te huren, kunnen dat doen via de app. Hierdoor hebben we in Nederland steeds minder auto’s nodig”, vervolgt hij.

Nieuwe diensten

In de app is ook een nieuwe dienst van Tango toegevoegd: Tango Parkeren. “De parkeermarkt wordt al jaren gedomineerd door een aantal grote spelers die hun apps steeds ingewikkelder en vooral duurder maken”, zegt Van Walsum. “De gebruiker krijgt bij Tango Parkeren – net als bij tanken – altijd extra voordeel op de transactiekosten. Daarnaast zijn er in de app parkeervouchers te koop die nog eens extra voordeel bieden. Hiermee introduceren we nieuwe prijsmechanismes in een markt waar dit volgens ons ook hard nodig is.”

In de nabije toekomst zal Tango extra opties toevoegen, zoals elektrisch laden, hulp bij (energie)zuiniger rijden, toegang tot het OV en andere deelconcepten.

Tango, onderdeel van Q8, heeft in Nederland een netwerk van 196 tankstations. Met de lancering van de eerste mobiliteitsapp in Nederland voor automobilisten heeft Tango naar eigen zeggen een belangrijke stap gezet om de klantreis slimmer, makkelijker en goedkoper te maken.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België, zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.