Ontwerp tankstation De Groene IJsselvallei Brummen

Bouw tankstation De Groene IJsselvallei dichtbij

Het ontwerp van De Groene IJsselvallei in Brummen Foto: De Groene IJsselvallei

Het college van burgemeester en wethouders van de Gelderse Gemeente Brummen heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan van De Groene IJsselvallei. Daarmee is de bouw van het servicestation vlakbij de rotonde N345/N348 dichtbij.

Het nieuw te bouwen station aan de Kwazenboschweg in Brummen wordt volgens Gerhard Nijenhuis van De Groene IJsselvallei B.V. duurzaam gebouwd. Zo is er volgens de man achter het station veel energie gestoken in de landschappelijke inpassing van de locatie. Het energietransitie-servicestation moet door de gekozen vorm en materialen opgaan in het landschap. “Op die manier is het niet alleen een verrijking van het landschap, maar vormt het ook een aantrekkelijke entree van Brummen, waar wonen en werken in het groen samen kunnen gaan.”

Waterstof en laders

Ook qua brandstoffen staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo zal het tankstation ‘inspelen op de transitie waar we als westerse samenleving voor staan’. Dat betekent dat de bestaande brandstoffen zoals benzine en diesel zo lang als nodig worden geleverd, maar dan in combinatie met waterstof en elektriciteit. “Op basis van de wensen en verwachtingen van onder meer de Provincie Gelderland zal het gebruik van waterstof met (name gericht op mobiliteit) sterk toenemen. Een eerste verkenning onder transportbedrijven in de regio Brummen bevestigt dat beeld”, aldus Nijenhuis.

Het nieuwe tankstation krijgt bovendien een carwash, shop en restauratieve voorzieningen. Het is de bedoeling dat de shop mede bemand wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Langdurig traject

Op dit moment exploiteert Kuster Energy tankstation De Hazenburg, dichtbij de dorpskern van Brummen. Dat station, op de hoek van de G.K. van Hogendorpstraat-Zutphensestraat, verdwijnt twee maanden na ingebruikname van de nieuwe locatie. In het bestemmingsplan voor De Groene IJsselvallei is de herontwikkeling van die huidige locatie eveneens opgenomen. Daar zou dan een appartementencomplex met veertien woningen voor in de plaats moeten komen.

De plannen voor De Groene IJsselvallei spelen overigens al vele jaren. In 2012 diende Gerhard Nijenhuis een eerste principeverzoek in om te komen tot verplaatsing van het tankstation. Het leek toen de goede kant op te gaan, waarna hij de grond in 2015 aankocht. Echter werd een definitief akkoord keer op keer uitgesteld, maar nu lijkt daar dus verandering in te komen.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België, zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.