MAN SimplePay BP samenwerking

MAN test met betalen van brandstof vanuit truck

MAN maakt het mogelijk om brandstof af te rekenen vanuit de vrachtwagen Foto: MAN

Vrachtwagenleverancier MAN maakt het voor chauffeurs mogelijk om brandstof direct af te rekenen vanuit de truck. De zogenaamde in-truck-betaling wordt momenteel in Groot-Brittannië getest met bp. Of de oplossing later ook naar de Nederlandse markt komt, is nog onduidelijk.

Met MAN SimplePay maakt het bedrijf van het voertuig een ‘digitale portefeuille’. Betalingen via MAN SimplePay worden direct vanuit de vrachtwagen afgehandeld via de zogenaamde RIO Box in het voertuig. Dat gebeurt via een cloud. Op die manier kunnen onder andere betalingen aan de pomp voldaan worden.

Een van de voordelen is volgens MAN dat de chauffeur geen contant geld, bankpas of creditcard op zak meer hoeft te hebben en toch kan betalen. Bovendien is de gebruiker na het tanken geen tijd meer kwijt aan het wachten bij de kassa in de tankshop, aldus de vrachtwagenleverancier. Ook maakt MAN SimplePay het voor wagenparkbeheerders mogelijk om een actueel overzicht van alle kosten en processen in het dashboard in te zien, voor elk individueel voertuig.

Uitrol in meerdere landen

In de toekomst worden het netwerk en de services voor betalingen via de RIO Box verder uitgebreid, bijvoorbeeld voor diensten onderweg, zoals de betaling van een reparatie bij een dealer. Na Groot-Brittannië wordt het systeem uitgerold in Duitsland, gevolgd door andere landen. Of Nederland daar ook tussen zit, moet volgens een woordvoerder in een later stadium blijken.

Eerder deze week merkte MultiTankcard op dat het voor automobilisten in Nederland bij steeds meer tankstations mogelijk is om in-app-betalingen te doen bij het afrekenen van brandstof. De mobiliteitspasaanbieder verwacht dat binnenkort ruim 30 procent van de Nederlandse tankstations gebruikmaakt van deze betaaloptie van het bedrijf.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.