Benzine tanken nozzle

Duitsers tankten massaal in augustus om van korting te profiteren

De brandstofprijzen in Duitsland zijn weer gestegen Foto: Unsplash.com

Duitse tankstations hebben in augustus goede zaken gedaan, terwijl de winkelverkopen in het land juist terugliepen, meldt het Duitse statistiekbureau Destatis. Augustus was de laatste maand dat in Duitsland korting werd gegeven op de accijnzen aan de pomp en het lijkt erop dat veel Duitsers, en mogelijk ook Nederlanders uit de grensstreek, nog een keer extra hebben getankt om van dat prijsvoordeel te profiteren.

De Duitse regering hief in de maanden juni, juli en augustus minder accijns op de verkoop van brandstoffen. Benzine werd zo 35 cent per liter goedkoper, diesel 17 cent per liter. Door de dreiging van hogere prijzen aan de pomp op 1 september werd in augustus 14 procent meer omgezet door tankstations dan in juli.

In alle andere sectoren daalden de winkelverkopen op basis van gelijkblijvende prijzen. Ten opzichte van juli liepen de winkelverkopen op die basis met 1,3 procent terug. De prijzen bleven uiteraard niet gelijk door de sterke inflatie. Dat betekende dat Duitsers hoewel ze minder kochten, wel meer kwijt waren.

In Nederland werd op Prinsjesdag juist bekendgemaakt dat de accijnsverlaging op brandstof wordt verlengd tot juli 2023. In de tweede helft van volgend jaar wordt de accijnsverlaging langzaam afgebouwd.

(Bron: ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.