Bouw DCB Energy HUB DistriPark Dordrecht

Bouw DCB Energy HUB Dordrecht van start gegaan

De bouw van het nieuwe station is begonnen Foto's: DistriPark Dordrecht

DCB Energy is begonnen met de bouw van een ‘Energy HUB’ op DistriPark Dordrecht. Als alles volgens plan verloopt, opent het achtste station van het bedrijf begin volgend jaar.

Bij het tankstation kunnen klanten in 2023 terecht voor brandstoffen als CNG+, LNG en HVO100. Ook krijgt het station een laadplein waar zowel elektrische scooters, trucks als personenauto’s snel kunnen worden opgeladen. De snellaadpalen volgen overigens pas later, omdat nog niet alle benodigde materialen hiervoor leverbaar zijn. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om waterstof te tanken.

De HUB op het logistieke bedrijventerrein in aanbouw wordt straks voorzien van een brede toegang, ruime opstelplaatsen, low- high speed tanken, zonnepanelen en camerabeveiliging. Ook komen er drie restaurants op het terrein voor een koffie, een broodje onderweg of uitgebreide lunch.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

DCB Energy HUB DistriPark Dordrecht
Zo moeten het nieuwe tankstation en het horecagedeelte eruit komen te zien.

Volgens DistriPark wordt binnen de regionale werkgeversvereniging Werkgevers Drechtsteden gestuurd op economische ontwikkelingen in de regio. Dat gebeurt in samenwerking met bedrijven, organisaties, gemeenten en relevante stakeholders. “Zo wordt er samen opgetrokken om nieuwe initiatieven vorm te geven én te realiseren. Mede hierdoor is de Energy HUB tot stand gekomen. De komst van de HUB in de regio past binnen het doel van de Drechtsteden om in 2050 energieneutraal te zijn en te stoppen met aardgas en fossiele brandstoffen, zoals benzine en diesel.”

Wethouder Chris van Benschop: “Op een bedrijventerrein waar duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, mag een Energy Hub niet ontbreken. De transitie naar een klimaatneutraal Dordrecht vraagt om alternatieve energie en brandstoffen. Op DistriPark Dordrecht wordt nu een mooie stap gezet.”

Steeds meer HUBS

DCB Energy exploiteert in Nederland momenteel zeven soortgelijke HUBS’s. Het is de bedoeling dat er in totaal zeventien worden uitgerold. Het tanken van waterstof zal voor het eerst mogelijk zijn bij de HUB op Schiphol vanaf december dit jaar. Recent opende het bedrijf nog een station in Waddinxveen. Dat station, aan de Overslagweg op Distripark Doelwijk, wordt op 12 oktober officieel geopend. DCB Energy heeft als doel om de nieuwe brandstoffen voor iedereen bereikbaar maken

Lees ook:

Tijdens het congres op Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022, met als thema ‘To charge or not to charge’, gaan we in op de strategie van laden op tankstations. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit programma op 9 november. Schrijf je nu in!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.