Queen Elizabeth portret

Britse oliemaatschappijen staan stil bij overlijden Queen Elizabeth

Queen Elizabeth overleed donderdag op 96-jarige leeftijd Foto: Wikimedia Commons/Elli Gerra

De Britse oliemaatschappijen rouwen om het overlijden van Queen Elizabeth II. Onder andere bp, EG Group en Shell betuigen hun medeleven aan de Britse koninklijke familie. 

“Wij zijn diep bedroefd door het overlijden van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II en diep dankbaar voor haar buitengewone staat van dienst. We betuigen onze oprechte deelneming aan de koninklijke familie en aan allen die over de hele wereld rouwen om haar verlies”, aldus de Britse oliegigant bp in een verklaring op de website.

Ook EG Group meldt in een statement ‘diep bedroefd’ te zijn door het overlijden van de koningin. “Het was een groot voorrecht en een trots moment om door hare majesteit met eer te worden onderscheiden. Haar toewijding en dienstbaarheid aan het verenigd koninkrijk en het gemenebest zijn een voorbeeld voor ons allen”, schrijft mede-CEO Zuber Issa.

Statement Shell

Namens alle medewerkers van Shell, dat sinds vorig jaar Brits is, betuigt CEO Ben van Beurden deelneming aan de Britse koninklijke familie. “Wij rouwen om het heengaan van een historische wereldleider van onmetelijke allure, moed en integriteit. Hare Majesteit Koningin Elizabeth II heeft een leven gewijd aan het dienen van het land en het verbeteren van het leven van anderen. En voor velen van ons zal haar verlies persoonlijk worden gevoeld.”

Van Beurden schrijft geluk te hebben gehad om de koningin te ontmoeten.”Ik was altijd getroffen door haar kracht, vriendelijkheid en vermogen om een gemeenschappelijk doel te vinden met de mensen om haar heen.”

Koningin Elizabeth overleed donderdag op 96-jarige leeftijd in haar Schotse kasteel Balmoral. Haar zoon Charles wordt de nieuwe monarch. Buckingham Palace heeft een periode van rouw aangekondigd tot zeven dagen na de uitvaart van de koningin. De datum van de uitvaart wordt later bekendgemaakt

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.