XXImo maakt ook betalen via Google Pay bij tankstation mogelijk

Gebruikers van de XXImo-mobiliteitskaart kunnen nu ook betalen via Google Pay Foto: XXImo

Gebruikers van de mobiliteitskaart van XXImo kunnen sinds deze week bij zowel Nederlandse, Duitse als Belgische tankstations betalen via Google Pay. Het bedrijf is daarmee naar eigen zeggen de eerste die, naast Apple Pay, ook deze betaalmogelijkheid biedt. 

Gebruikers van de kaart die een Android-smartphone hebben, kunnen – binnen de mobiliteitsregeling van de werkgever – gelijk gebruikmaken van de contactloze betalingen via Google Pay. Nieuwe klanten kunnen de betaalvorm eveneens snel toepassen, want na de registratie beschikken ze direct over een virtuele mobiliteitskaart, die als betaalmiddel kan worden geactiveerd in Google Pay.

Later ook resellers

Patrick Bunnik, CEO van het Utrechtse bedrijf: “Ik ben heel trots dat wij, in uitstekende samenwerking met Visa, als eerste mobiliteitskaart in Europa onze gebruikers deze veilige, digitale betaalfunctionaliteit bieden.” Volgens XXImo kwam er vanuit de klanten veel vraag naar deze manier van contactloos betalen met de smartphone.

“Enkele maanden geleden zetten wij de eerste stap met de lancering van Apple Pay en nu hebben ook Android-gebruikers met een XXImo-mobiliteitskaart die mogelijkheid. In een latere fase rollen wij de functionaliteit ook uit naar onze resellers, zodat nog meer zakelijke reizigers kunnen profiteren van de snelheid en het gemak van deze betaalmethode”, aldus Mike van der Voort, hoofd business development bij XXImo.

Dekking Nederland

Binnen enkele jaren zal betalen met een smartphone of smartwatch de marktstandaard worden, verwachten ze bij het bedrijf. XXImo zei daar bij de lancering van Apple Pay alvast op voorbereid te zijn.

Het is met de kaart mogelijk om bij 83 procent van alle Nederlandse tankstations te tanken en betalen. Alle tankbeurten van medewerkers worden samen met andere mobiliteitsuitgaves op één BTW-factuur getoond. In heel Europa heeft het bedrijf een dekking van 80 procent van de tankstations. Naast tankstations kunnen klanten met de kaart ook betalen in bijvoorbeeld parkeergarages en het openbaar vervoer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.