Verkoop LPG laat voor het eerst dit jaar daling zien

De omzet van LPG is in juni met 9,7 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt brancheorganisatie NOVE op basis van recente cijfers van het CBS. Tot en met mei werd de brandstof juist meer verkocht dan in dezelfde maanden in 2021.

Niet alleen LPG, ook diesel en Euro 95 werden in juni minder verkocht dan een jaar eerder. Een echte verklaring daarvoor is er volgens NOVE-directeur Erik de Vries niet. “Wellicht doordat Pinksteren in 2022 in juni viel, dat was in 2021 in mei. Dat scheelt een dag woon-werkverkeer.” Ook ging in juni de accijnsverlaging voor brandstof in Duitsland in.

Eerste zes maanden

Kijkend naar de eerste zes maanden van dit jaar, steeg de totale brandstofomzet in Nederland juist met 1,5 procent ten opzichte van de eerste helft van 2021. De verkoop van diesel zakte licht en komt tussen januari en juni 1,4 procent lager uit. De omzet van benzine (+4,3 procent) en LPG (+14,3 procent) laten daarentegen een flinke groei zien.

De algemene groei voor LPG verklaarde de NOVE eerder onder andere door de toegenomen retro-fit inbouw van LPG, hetgeen op zijn beurt zeer waarschijnlijk weer het gevolg is van de hoge prijzen aan de pomp voor benzine.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.