Shell verhuist naar Delftse Poort in Rotterdam

Onderdeel Shell verhuist naar Delftse Poort in Rotterdam

Foto: Delftse Poort

Een bedrijfstak van olie- en gasconcern Shell begint in september met de verhuizing naar kantoorgebouw Delftse Poort, pal naast NS-station Rotterdam Centraal. Leuk detail: in hetzelfde gebouw is TankPro gevestigd. Shell Downstream Commercial huurt ongeveer 7250 vierkante meter, verdeeld over drie torens. Deze afdeling houdt zich onder meer bezig met tankstations, laadpalen en inkoop van brandstoffen.

In totaal gaat het om acht verdiepingen. Twee van de drie torens worden verbonden met een luchtbrug. Deze moet nog wel gebouwd worden. Zo’n duizend medewerkers van Shell komen op de nieuwe locatie te werken.

Shell Downstream Commercial zit nu in het Rotterdam Central Business District aan het Weena 70, dicht bij het Hofplein in Rotterdam. De huurovereenkomst werd vorig jaar gesloten met vermogensbeheerder CBRE Investment Management.

Delftse Poort was ooit het hoogste gebouw van Nederland. De hoogste toren is 151 meter hoog. Nu zijn er over 65.000 vierkante meter kantoorruimte zo’n 40 (internationale) bedrijven gevestigd, waaronder TankPro vanuit uitgeverij ProMedia en binnenkort dus ook Shell.

(bron: ANP)

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.