TotalEnergies Frankrijk

TotalEnergies belooft langer lagere benzineprijzen in Frankrijk

Foto: TotalEnergies

TotalEnergies gaat de benzineprijzen in Frankrijk langer laag houden. In september en oktober geeft het Franse olie- en gasconcern bij tankstations in het eigen land een korting van 20 cent per liter. In november en december wordt dat een korting van 10 cent per liter.

Minister van Financiën Bruno Le Maire verwelkomde de nieuwe beslissing van TotalEnergies. Hij stelde dat Frankrijk ook openstaat om de accijnzen op brandstoffen verder te verlagen. In de maanden september en oktober verhoogt de regering de korting aan de pomp van 18 naar 30 cent per liter. Bij elkaar opgeteld krijgen de Fransen daarmee bij de TotalEnergies-stations dus 50 cent korting. In november daalt de korting van de regering eveneens weer tot 10 cent per liter.

Eerder gaf TotalEnergies al toe aan politieke druk om de prijzen in de zomerperiode te verlagen. Toen gaf het bedrijf aan 12 cent per liter af te halen van de prijs voor benzine en diesel bij tankstations langs de snelweg.

Koopkracht in stand houden

Le Maire stelde al dat bedrijven voorlopig geen last krijgen van belastingverhogingen, maar hij combineerde dat met een oproep om te helpen de koopkracht van Fransen in stand te houden. Belastingverhogingen waren volgens hem nu niet zinvol omdat het geld dat daarmee wordt opgehaald niet direct naar de bevolking gaat, terwijl die nu een koopkrachtprobleem heeft.

(Bron: ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.