Q8-stations krijgen nieuwe kassa’s en betaalzuilen

Confident female cashier receiving payment through credit card in supermarket

De tankstations van Kuwait Petroleum (Q8) in België en Luxemburg krijgen geleidelijk nieuwe kassasystemen van het Duitse Scheidt & Bachmann (S&B) Fuel Retail Solutions. De twee bedrijven bereikten overeenstemming over de uitrol van de SIQMA-oplossingen in de tankstations in beide landen. 

SIQMA is het productmerk voor alle Scheidt & Bachmann cloud-oplossingen, die de customer journey in de brandstofretail ‘verbeteren en innoveren’. Het gaat om indoor oplossingen, zoals nieuwe kassa’s, én bijvoorbeeld outdoor betaalterminals. Het hart van de oplossing op elke locatie zal volgens S&B de SIQMA Cloudlink zijn, die alle apparaten op de locatie met elkaar verbindt, de afzonderlijke apparaten in staat stelt met elkaar te communiceren en de gegevensoverdracht naar de S&B Cloud koppelt.

Kassasystemen

In de shops komen de zogenaamde SIQMA POS 2.0 kassassystemen die draaien op de nieuwe SIQMA Mira hardware. Met dat platform kan het klantendisplay naar de kassazone gebracht worden. De klantendisplay toont namelijk niet alleen het winkelmandje, maar biedt ook ruimte voor promoties, video’s of andere content die relevant is voor de klanten. “Mira vertegenwoordigt een slanke oplossing als alternatief voor de bekende kiosk apparaten.”

De outdoor betaalterminals worden daarnaast voorzien van een audiovisuele gebruikersinterface en een geïntegreerd Q8 loyaliteitsprogramma: Q8 Smiles. S&B wordt naast het leveren van de producten ook verantwoordelijk voor de volledige service: van planning tot installatie, support en de monitoring.

Q8 heeft in België meer dan 465 tankstations en is daarmee een van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. In de BeLux heeft Q8 bovendien een retailnetwerk van meer dan 150 lokale ‘Shop&Go’-convenience stores, samen met Delhaize en Panos.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.