Nederlanders tanken ondanks accijnsverlaging nog altijd minder liters

Nederlanders gooien hun tank een stuk minder vol dan normaal. Ten opzichte van september zijn de brandstofprijzen momenteel 21 procent hoger, terwijl de pin-omzet bij tankstations met slechts 15 procent is toegenomen. Dat blijkt uit een analyse die ING uitvoerde op verzoek van BNR

Er is dus nog altijd een verschil tussen de omzet- en prijsstijging aan de pomp, ondanks de accijnsverlagingen die op 1 april ingingen. Automobilisten tanken volgens de bank niet minder vaak, maar wel minder liters. Dat doen ze bovendien vaker bij goedkopere tankstations.

Vaker fietsen

Ook kiezen automobilisten volgens ING nu vaker voor de fiets, waardoor er minder kilometers gemaakt worden. Daarnaast kijken bestuurders bewuster naar wat ze nodig hebben en houden veel bedrijven nog vast aan het thuiswerken.

In maart, vóór de accijnsverlaging, kwam ING met eenzelfde soort conclusie. Door naar goedkopere locaties te gaan of minder liters te tanken, verzachten huishoudens de pijn in hun portemonnee die de hoge brandstofprijzen veroorzaken, stelden de onderzoekers.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.