Poll

Moet de accijns in Nederland nog verder omlaag?

Hoewel de prijs van een liter Euro 95 in Duitsland nu nog rond de twee euro per liter schommelt, komt daar volgende week verandering in. Door een tijdelijke accijnsverlaging zal de benzineprijs in één klap met ruim dertig eurocent naar beneden gaan. Het gevolg: de tank vullen bij de oosterburen kan zomaar 25 euro goedkoper zijn. 

Dat roept de vraag op of de accijnzen in Nederland niet nóg verder omlaag moeten. De accijnzen werden hier op 1 april al wel verlaagd, maar de prijzen aan de pomp zijn inmiddels weer bijna gestegen tot het niveau van voor de accijnsverlaging. Door de Duitse maatregel zullen de prijzen daar in ieder geval de komende drie maanden fors lager zijn. In de grensregio zal een grote groep automobilisten ook overwegen een stukje door te rijden om de tank te vullen.

Laat hieronder in de poll weten hoe jij denkt over een verdere accijnsverlaging in Nederland. Jouw mening delen? Dat kan ook via de reacties of door een mail te sturen aan de redactie. 

Moet de accijns op brandstof in Nederland nog verder omlaag?

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.