UNITI expo 2022

Terugkeer van UNITI expo zorgt voor volle Messe Stuttgart

Foto: Nico Schinkelshoek

Drie dagen lang de nieuwste innovaties binnen de sector aanschouwen, contactgegevens uitwisselen en heel veel koffie drinken. De UNITI expo in Stuttgart is weer terug na een afwezigheid van drie jaar. 

Met volgens de organisatie meer dan 450 exposanten en vele duizenden aanwezigen is het weer een drukte van jewelste in de Messe Stuttgart. De hoeveelheid mensen toont wel aan dat er binnen de sector veel behoefte is om elkaar fysiek te ontmoeten. De coronacrisis lijkt in de beurshallen dan ook ver verleden tijd, want er worden volop handen geschud en afstand houden lijkt uit het woordenboek van de meesten geschrapt te zijn. Slechts een enkeling is nog uitgerust met een mondkapje. 

Nieuwe ontwikkelingen

Overal waar je kijkt is iets te beleven: de nieuwste tankinstallaties voor alternatieve brandstoffen, shopconcepten en bijvoorbeeld digitale betaaloplossingen. Daarnaast wachten de bezoekers een hoop gratis versnaperingen zoals frisdranken en hartige snacks. Naast nog een hal vol met carwashattributen. In die laatstgenoemde hal is bovendien ook de stand van de vakbladen TankPro en CarwashPro te vinden. Tijdens het uitdelen van lokaal, Duits schepijs op woensdagmiddag loopt het storm bij stand 3D10. “Wil je ook een lekker ijsje”, vraagt een moeder aan haar zoon van zo’n drie jaar oud. Een vraag die hij zich geen twee keer laat stellen. 

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Ook de mascotte van de beurs haalt een ijsje bij de stand van TankPro.

Alle grote spelers uit de branche hebben een plekje bemachtigd in een van de enorme beurshallen. Internationale partijen als Shell, TotalEnergies en TSG, om er maar een paar te noemen. Maar vanzelfsprekend ook het Duitse Tank & Rast en bijvoorbeeld Aral zijn aanwezig. De een met een nog indrukwekkendere stand dan de ander. 

Internationale sprekers

Naast het bezoeken van de exposanten kunnen geïnteresseerden ook plaatsnemen bij een van de verschillende sessies die georganiseerd worden. In de achterste van de drie beurshallen vindt een internationaal forum plaats met uiteenlopende sprekers. Personen die de Engelse taal niet beheersen maar wel Spaans spreken, krijgen in de met wanden afgesloten ruimte een live vertaling via een koptelefoon. Op het podium staat onder andere Lorenz Jung van H2 Mobility. Zo’n vijftig bezoekers, jong en oud, luisteren aandachtig naar zijn verhaal, hoewel een enkeling ook het nieuws van de dag nog even doorneemt. 

“Waterstof zal vooral voor het zwaar verkeer belangrijk worden”, spreekt hij zijn verwachting uit. “Gevaarlijk is de brandstof niet”, antwoordt de chief projects manager vervolgens op een vraag uit het publiek. “Het kan niet lekken omdat het veertig keer lichter is dan lucht. Er is dus niks om je zorgen over te maken ten opzichte van andere brandstoffen.” Na het beantwoorden van alle vragen kan hij op een luid applaus rekenen.

UNITI expo 2022
De organisatie staat stil bij de oorlog in Oekraïne.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.