OMV duitsland

EG Group neemt Duitse tankstationketen OMV over

Foto: EG Group

De Britse EG Group maakte deze week bekend dat zij het volledige netwerk van OMV-tankstations in Duitsland overneemt van OMV Deutschland GmbH. Het gaat in totaal om 285 stations verspreid over het land. 

De definitieve overname volgt op de goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteit. Deze stelde eerder de voorwaarde dat 48 stations, 24 Esso-stations en 24 OMV-stations in Baden-Württemberg en Beieren, verkocht moesten worden aan andere partijen. Aan deze voorwaarde werd voldaan en de overname van de OMV-stations door EG Group is nu voltooid. EG Deutschland GmbH en OMV Deutschland GmbH bereikten al overeenstemming over de verkoop in december 2020.

Supermarkt

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde EG Group werd in 2001 opgericht in 2001 door de familie Issa en is vooral bekend als supermarktketen en brandstoffenleverancier. Er werken momenteel ruim 50.000 mensen op meer dan 6.300 locaties in de VS, VK & Ierland, Continentaal Europa en Australië. Ook in Nederland baat EG Group tankstations uit, zoals het Texaco station in Muiden waar begin dit jaar Leon-vestiging open ging met ‘gezondere’ snacks.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.