Shell stelt HVO beschikbaar op dertien tankstations

Shell is begonnen met het aanbieden van HVO op dertien geselecteerde tankstations in Nederland. Het bedrijf overweegt de brandstof in de toekomst ook aan te bieden op meerdere locaties in haar trucknetwerk. 

Het gaat in eerste instantie om een selectie van tankstations verdeeld over heel Nederland, laat een woordvoerder weten. Die ‘B2B-locaties’ liggen op strategische posities waar veel groottransport langskomt. “De stations zijn zo geselecteerd dat we de grootst mogelijke dekking hebben. Op termijn willen we het aantal mogelijk uitbreiden.”

Steeds meer vraag

Met de Shell Renewable Diesel zouden klanten tot 90 procent minder CO2 uitstoten ten opzichte van fossiele diesel. “Het lijkt dat de energietransitie in Nederland meer en meer aan momentum wint. Klanten vragen ons steeds vaker te helpen hun emissies te verlagen. Zo ook onze klanten in de transportsector, die hun vrachtwagens steeds vaker op Renewable Diesel of Bio-LNG willen laten rijden”, aldus Sandra Geilings, cluster manager Benefrux bij Shell Commercial Road Transport.

Volgens het bedrijf zelf is de Shell Renewable Diesel een schoner verbrandend alternatief voor EN590 dieselbrandstof. Door het hoge cetaangetal vermindert Shell Renewable Diesel de lokale emissies en zal het motorgeluid afnemen. Deze brandstof verbetert ook de koude start van de motor, stelt de multinational.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.