Shell Almere Buiten Oost tankstation

Van Staveren legt eerste snellaadplein aan in netwerk

Foto: Van Staveren

De aanleg van het eerste laadplein in het netwerk van Van Staveren is in april van start gegaan. Shell Almere Buiten Oost (foto) krijgt de primeur: er komen drie snelladers met een vermogen van 150 kW.

De in totaal zes laadplekken zijn vanaf medio juni toegankelijk voor EV-rijders. In veel gevallen is de accu daarmee volgens Van Staveren na tien tot twintig minuten weer voor 80 procent geladen. Het bedrijf adviseert klanten wel de overige 20 procent elders te laden. “Een EV volledig opladen bij een snellaadpaal is niet handig, aangezien de laadsnelheid boven de 80 procent acculading snel afneemt. Laden met normale snelheid doe je vooral op de momenten dat je de auto niet nodig hebt, bijvoorbeeld ’s avonds en ’s nachts thuis of overdag op kantoor.”

Naast straks dus snelladers, die op volledig groene stroom werken, kunnen klanten bij het Shell-station ook terecht voor bijvoorbeeld premium brandstoffen, CNG en GTL Fuel. In de shop worden onder andere verse broodjes en koffie van Starbucks geserveerd.

Tank S en Shell

Van Staveren exploiteert 35 tankstations in het noordoosten van Nederland. Zestien met de eigen formule Tank S, de rest onder de vlag van Shell. Alle Tank S-tankstations zijn onbemande locaties. In totaal hebben vijftien Shell-stations van Van Staveren ook een shop. Ook heeft het bedrijf dertien Blue Carwash waslocaties.

Voor het familiebedrijf uit Emmeloord staat 2022 in het teken van EV-laden. Ook is het de bedoeling dat klanten dit jaar op alle locaties van het bedrijf contactloos kunnen betalen. Verder staan er openingen van nieuwe Jitha’s-vestigingen op de planning. Vorig jaar opende de eerste tankshop met het eigen concept, vernoemd naar directeur Jitha van Staveren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.