GP Groot HVO100 NXT

GP Groot levert bijzondere bijdrage aan Bloemencorso Bollenstreek

GP Groot brandstoffen en oliehandel sponsort de brandstof Neste MY Renewable Diesel voor alle deelnemende wagens aan de 75ste editie van Bloemencorso Bollenstreek. Ook rijdt er een tankwagen van het bedrijf zelf mee die speciaal voor de gelegenheid als corsowagen wordt opgetuigd. 

Met de HVO100 die GP Groot beschikbaar stelt, wordt de CO2-uitstoot volgens de onderneming uit Heiloo tot wel 90 procent verminderd ten opzichte van het gebruik van fossiele diesel. Daarmee wordt het evenement van 20 tot en met 24 april ‘een van de meest schone en duurzame lentefeesten van Nederland’. Ook levert GP Groot Neste MY Renewable Diesel voor alle aggregaten op het festivalterrein en langs de route.

Uitgelezen kans

Het was een nadrukkelijke wens van de organisatie om het bloemencorso te verduurzamen, stelt het bedrijf. De aanbieding van GP Groot om gedurende het gehele bloemencorso Neste MY te sponsoren en zo het feest te vergroenen, viel daarom meteen in goede aarde. Commercieel directeur Susan de Vree is blij dat GP Groot de sponsoring kan doen. “Bovendien is het een uitgelezen kans om aan een breed publiek te laten zien dat we voorop lopen in de energietransitie.”

‘’Rijden op HVO100 diesel van Neste biedt veel voordelen’’, zegt ze. ‘’Het belangrijkste is de CO2-reductie tot wel 90 procent. Verder is uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, koolwaterstof, stikstofoxiden, koolmonoxide en PAK’s vele malen lager. Dat is beter voor de lokale luchtkwaliteit en tevens goed voor de motor, want filters en injectoren blijven langer schoon. En; Neste MY Renewable Diesel kan in elke dieselmotor worden gebruikt, zonder dat er een aanpassing voor nodig is.’’

Duurzaamheid belangrijk

Volgens de commercieel directeur is duurzaamheid ook een belangrijk thema voor de brandstoffen- en oliehandel in het algemeen. “We helpen onze klanten om de overstap naar duurzame brandstoffen te maken, zoals HVO, LNG en straks bij ons NXT-tankstation in Alkmaar zelfs waterstof. Laten we hopen dat we op deze manier nog meer stappen kunnen maken naar een CO2-neutrale economie.’’

GP Groot houdt zich onder andere bezig met de exploitatie van tankstations en het leveren van tankpasdiensten. Met de merkconcepten Argos, TotalEnergies en NXT worden zo’n zestig bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.